Poke bowl med tigerrejer, ris og syltede rødløg

30 minutter
577 kcal

Gør alle i familien glade ved at lave poke bowl til aftensmad. Retten er supernem, for du skal egentlig bare snitte, og så blander alle selv deres yndlings-ingredienser ved bordet.

Poke bowl med tigerrejer, ris og syltede rødløg

POKE BOWL – Du kan bruge alle former for fisk eller skaldyr til denne ret.

© wichmann+bendtsen

Poke bowl med tigerrejer, ris og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g tigerrejer
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g broccoli
  • 200 g spidskål
  • 100 g gulerod
  • 100 g mango
  • ½ agurk
  • Syltede rødløg
  • 2 dl kogte brune ris
  • 200 g edamamebønner
  • 3 spsk. chilimayo

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har en rest kogt ris, så begynd med at koge risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Vend rejerne med olie, hvidløg, salt og peber. Steg dem 4-5 min. på en varm pande.
  • Skær broccoli ud i små buketter, og blanchér i 3 min. Kom under den kolde hane, så der stadig er bid i.
  • Snit spidskål og gulerod fint. Skær mango i tern og agurk i tynde strimler.
  • Anret rejer og grønt i skåle sammen med brune ris og optøede edamamebønner. Top med chilimayo.

TIP Servér evt. med lidt sojasauce, teriyaki sauce eller tamari til.

TIP Edamamebønner kan udskiftes med fine ærter – gerne fra frost.