Grillet laks med kartofler, tomater og aspargesbroccoli

30 minutter
487 kcal

Sund og farverig aftensmad. Her får du opskriften på et festmåltid, der kun tager 30 minutter.

Kan du ikke få aspargesbroccoli i din lokale butik, kan du sagtens bruge almindelig broccoli.

© wichmann+bendtsen

Grillet laks med kartofler, tomater og aspargesbroccoli

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g kartofler, små
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 300 g laks
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie til evt. stegning
  • 200 g aspargesbroccoli
  • Koldpresset rapsolie
  • 100 g cherrytomater
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld dild
  • 1 lime, saften

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre, og skær dem i halve eller kvarter. Gnid dem med rapsolie, og drys med salt og peber. Bag dem ved 200 gr. i 20 min.
  • Fjern skællene fra laksestykkernes skind, og grill eller steg dem i olivenolie i ca.10 min.
  • Skær rodenderne til på aspargesbroccolien, og kom den i spilkogende, letsaltet vand med dryp af rapsolie i 2 min. Lad den dryppe af.
  • Skær tomater i halve, og forårsløg i skiver.
  • Anret laksen med lune kartofler, tomater, forårsløg og basilikum. Top med aspargesbroccoli og dild, og dryp med limesaft.

Næringsindhold pr. person: