Kan du ikke få aspargesbroccoli i din lokale butik, kan du sagtens bruge almindelig broccoli.

© wichmann+bendtsen

Grillet laks med kartofler, tomater og aspargesbroccoli

Sund og farverig aftensmad. Her får du opskriften på et festmåltid, der kun tager 30 minutter.

2. september 2019 af Anne Larsen

Grillet laks med kartofler, tomater og aspargesbroccoli

2 personer 


250 g kartofler, små
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
300 g laks
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie til evt. stegning
200 g aspargesbroccoli
Koldpresset rapsolie
100 g cherrytomater
2 forårsløg
En lille håndfuld basilikum
En håndfuld dild
1 lime, saften

Sådan gør du 

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre, og skær dem i halve eller kvarter. Gnid dem med rapsolie, og drys med salt og peber. Bag dem ved 200 gr. i 20 min.
  • Fjern skællene fra laksestykkernes skind, og grill eller steg dem i olivenolie i ca.10 min.
  • Skær rodenderne til på aspargesbroccolien, og kom den i spilkogende, letsaltet vand med dryp af rapsolie i 2 min. Lad den dryppe af.
  • Skær tomater i halve, og forårsløg i skiver.
  • Anret laksen med lune kartofler, tomater, forårsløg og basilikum. Top med aspargesbroccoli og dild, og dryp med limesaft.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 487 kcal 
Protein: 36 g 
Fedt: 25 g
Kulhydrat: 33 g 
Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler