Søvn

Hvor meget søvn skal jeg have? Får jeg nok dyb søvn? Og hvordan kan jeg falde hurtigere i søvn. Få svar på dine spørgsmål om søvn her, hvor vi har samlet alt, vi ved om søvn. Bliv klogere på, hvordan du kan sove godt HVER nat, eller hvilke fejl du skal undgå at begå, inden du skal sove. Hvis du kæmper med søvnproblemer og søvnløse nætter? Så kan du finde de mest effektive tips til at falde hurtig i søvn. Du kan for eksempel lære at meditere eller slippe tankemylderet inden du lægger dig i sengen om aftenen. Og hvis du har et stort sovehjerte, så kan du læse om, hvordan du tager den bedste lur – eller hvad god søvn gør for din sundhed.

Får du nok dyb søvn?

Har du søvnproblemer?

Det er ikke os alle, som har lige nemt ved at bevæge os ind i drømmeland. Så hvis du er én af dem, der vender og drejer dig, når du burde sove, så er der hjælp at hente til din søvn her. Læs om, hvordan du kan falde hurtigere i søvn med meditation, aftenritualer eller ved at lytte til afslappende musik. Eller hvilke aftenvaner der har stor betydning for din nattesøvn. 

Undgå dårlige vaner før sengetid 

Vi er mange, som begår de klassiske søvn-fejl, der forringer vores evne til at sove. Typiske fejl kan blandt andet være at gå i seng på forskellige tidspunkter hver dag, blive liggende i sengen, selvom du ikke kan sove - eller få det kunstige lys i hovedet fra din mobil, din computer eller dit tv i flere timer, før du skal sove. 

 

Kvinde med søvnproblemer
Søvnproblemer

Har du søvnproblemer og søvnløse nætter? Så kan det være en god idé at lære at meditere eller slippe tankemylderet inden du går i seng om aftenen. Få hjælp til at falde i søvn her. 

© iStock

Tips til at falde hurtigt i søvn

Brug dine drømme til bedre søvn

Læs mere om Søvn