Lammefrikadeller i ovn med grøn salat, perlebyg og feta

30 minutter
573 kcal

Opskrift på frikadeller af hakket lammekød serveret med den skønneste perlebygsalat med feta og spinat. Fyldt med kostfibre og protein. Lammekød kan erstattes af svinekød eller kylling, hvis du er mere til det.

frikadeller og salat

LAMMEFRIKADELLER – der fungerer perfekt til både frokost og aftensmad og til mange forskellige slags tilbehør.

© wichmann+bendtsen

Lammefrikadeller i ovn med grøn salat, perlebyg og feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Lammefrikadeller:

  • ½ løg
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ¼ bundt mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g hakket lammekød
  • 1 spsk. græsk yoghurt eller skyr
  • ½ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. stødt spidskommen

Salat med perlebyg og feta:

  • 50 g perlebyg
  • forårsløg
  • ½ agurk
  • 1 bladselleristilke
  • ½ grøn peberfrugt
  • ¼ bundt mynte
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ½ ds. kikærter
  • 50 g spinat
  • 75 g smuldret feta
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Start med frikadellerne. Hak løg og krydderurter fint, og knus hvidløget. Rør sammen med alle de øvrige ingredienser til farsen, og form 12 små deller. Placér i et ovnfast fad, og bag i 20 min. Hæld overskydende væde fra undervejs.
  • Kog perlebyggen i henhold til anvisningen på emballagen. Køl det ned.
  • Snit forårsløg, agurk, bladselleri og krydderurter fint. Vend sammen med perlebyg og de øvrige ingredienser til salaten.

TIP Lammedellerne vil også smage lækkert sammen med bagte rodfrugter eller som fyld i pitabrød.