Bao med kylling og grønt

20 minutter
454 kcal

Drøm dig væk til et eksotisk vietnamesisk gadekøkken, hvor du kan få en middag til en flad femmer med disse skønne bao med kylling.

bao med kylling

BAO – Du kan få en bambuskoger for under 200 kr., men du kan også sagtens bruge et dørslag.

© Betina Hastoft

Bao med kylling og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 6 frosne bao
  • 200 g hakket kyllingekød
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. chilipasta
  • ½ spsk. østerssauce
  • ½ spsk. crunchy peanutbutter
  • gulerødder
  • 2 forårsløg
  • Frisk koriander

Sådan gør du:

  • Placér de frosne bao i en stor bambusdamper eller i et dørslag, der kan tåle varme. Kom lidt vand i en gryde, og bring det i kog. Sæt damperen/dørslaget ned i gryden, læg låg på, og damp dem i 12-14 min., til de er hævet godt op.
  • Svits imens kødet i en wok i lidt olie ved god varme, ca. 3 min. Kom chilipasta, østerssauce samt peanutbutter ved, og steg endnu et kort øjeblik. Smag til.
  • Riv gulerødder i lange strimler, og snit forårsløg fint.
  • Fyld de varme bao med kylling, gulerødder og forårsløg. Top med frisk koriander, og servér straks.

TIP Frosne bao fås i asiatiske butikker eller velassorterede supermarkeder. Kan du ikke få fingrene i bao, smager fyldet også fortrinligt i tortillaer, rispapirsruller eller pitabrød.

TIP Har du dampovn, kan du også prøve at tilberede dine bao heri ved 130 gr. i ca. 20 min. med dampskud.

TIP Er du til mere spice, så snit en frisk chili i skiver, og top dine bao med disse.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2023