Grønkålssuppe med kartofler, laks og rugbrødscroutoner

30 minutter
411 kcal

En suppe til de dage, hvor du er på jagt efter noget sundt og smagfuldt, der samtidig er budgetvenlig! Prøv selv vores grøntkålssuppe, og få en ny favoritsuppe på listen.

Grønkålssuppe med kartofler, laks og rugbrødscroutoner

EN NEM HVERDAGSSUPPE – der bliver en klar favorit!

© wichmann+bendtsen

Grønkålssuppe med kartofler, laks og rugbrødscroutoner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ stort løg
  • 1½ fed hvidløg
  • 125 g kartofler
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 125 g grønkål
  • 1 dl letmælk
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Rugbrødscroutoner:

  • 50 g rugbrød
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. tørrede krydderurter

Laks:

  • 150 g laksefilet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Servering:

  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Put olie, hakket løg og knust hvidløg i en gryde, og svits et par min.
  • Tilsæt skrællede kartofler i tern samt bouillon, og bring suppen i kog. Lad simre i 20 min., til kartoflerne er møre.
  • Skær rugbrød i tynde, mundrette stykker. Fordel på en bageplade, og drys olie, salt og peber ud over stykkerne.
  • Placér laksen i et ovnfast fad, pensl med olie, og drys med lidt salt og peber.
  • Bag både rugbrød og laks i ca. 15 min. ved 175 g varmluft.
  • Tilsæt grofthakket grønkål, og lad suppen koge et par min. Blend suppen, og tilsæt mælk, salt og peber. Lad suppen småsimre et par min.
  • Servér suppen med laks, rugbrødscroutoner og frisk basilikum på toppen.

TIP! Skal det være vegetarisk, er suppen også lækker med æbletern og ristede græskarkerner som pynt.


Newsletter background