Tortillawraps af spidskål med blomkålsdeller, hummus og grønt

30 minutter
586 kcal

Tortillawraps af spidskål med blomkålsdeller, hummus og grønt er en genial ret til de kødfrie dage. Og så kan de resterende blomkålsdeller og resterne af hummus gemmes til dagen efter - hvis der altså er mere tilbage.

Tortillawraps af spidskål med blomkålsdeller, hummus og grøntsager

DU KAN OGSÅ – fylde wrapsene med skiver af tomat og agurk, og du kan naturligvis sagtens bruge almindelig spidskål i stedet for den lilla variant.

© wichmann+bendtsen

Tortillawraps af spidskål med blomkålsdeller, hummus og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 store lilla spidskålsblade
  • 2 håndfuld salat
  • Syltede rødløg
  • 4 gulerødder

Blomkålsfrikadeller:

  • 1 dl quinoa, rå vægt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g blomkål
  • 4 spsk. fuldkornsmel
  • 1½ tsk. havsalt
  • Sort peber
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 2 æg
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Hummus:

  • 1½ dl kikærter, fra dåse
  • 1 tsk. tahin
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 1 spsk. citronsaft
  • ¼ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du det

  • Kog quinoa i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Hak løg og hvidløg fint, og riv blomkålen. Bland alle ingredienser til dellerne på nær olien. Lad farsen stå og samle sig i 5-10 min.
  • Blend alle ingredienser til hummusen.
  • Form 8 frikadeller af farsen, og steg på en varm pande i olien i ca. 4 min. på hver side.
  • Anret dellerne i kålblade med salat i bunden, og top med hummus og syltede rødløg. Server med gnavegulerødder til.

Tip! Det kan være vanskeligt at blende en lille mængde hummus, så overvej at lave dobbelt portion og gemme resten til en anden dag.

Tip! Skal det gå hurtigt, kan du købe en færdiglavet hummus eller variere hummusen med en skefuld chilimayo i hver wrap.