Grønkålssalat med honningristede valnødder og æbler

30 minutter
237 kcal

Alt det bedste ved vinteren samlet i en skøn, grøn salat spækfyldt med vitaminer, crunch og sødme.

grønkålssalat

GRØNKÅLSSALAT – vil være perfekt til kogt eller glaseret skinke.

© wichmann+bendtsen

Grønkålssalat med honningristede valnødder og æbler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ spsk. honning
  • 25 g valnødder
  • 100 g grønkål
  • ½ æble
  • 50 g granatæblekerner
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Kom honning på en varm pande, og lad det smelte. Vend valnødderne i den smeltede honning. Giv dem et par min., til de er gyldne, og fordel på et stykke bagepapir. Drys med lidt havsalt, og køl af.
  • Hak grønkålen fint, og anret på et fad.
  • Skær æble i tynde både, og bland dem og granatæblekernerne i kålen.
  • Bland olie, citronsaft, salt og peber, og fordel på salaten. Top med valnødderne.

TIP: Æble kan udskiftes med pære eller appelsin, ligesom salaten også vil være lækker med hakkede hasselnødder.

TIP: Salaten kan sagtens laves i forvejen, men kom da lidt citronsaft på æbleskiverne, så de ikke bliver brune.

TIP: Du kan klemme dressingen ind i kålen, før frugten og nødderne kommes på.

TIP: Spar tid ved at købe færdighakket grønkål. Hak den evt. lidt finere, hvis du synes, den er for grofthakket.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 19/2023