Mexicansk suppe med bønner

30 minutter
477 kcal

Glem alt om tynde, pjaskede supper! vi har skruet en fyldig skudefuld sammen, så du kan spice de kolde måneder op. Prøv vores opskrift på mexicansk suppe med bønner her.

Mexicansk suppe med bønner

EN LÆKKER VARMENDE SUPPE – der også smager godt med revet cheddar eller avocado tern i.

© wichmann+bendtsen

Mexicansk suppe med bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ store løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ friske jalapenochilier
  • ¼ spsk. sød paprika
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¼ spsk. spidskommen
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 100 g salsa, færdigkøbt
  • 100 g majs, fra dåse eller frost
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ ds. sorte bønner
  • ½ ds. kidneybønner
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl madlavningsfløde

Topping:

  • Frisk koriander
  • 50 g tortillachips

Sådan gør du det

  • Hak løgene fint, og svits i en stor gryde i olie, til de er bløde. Tilsæt derefter finthakkede hvidløg, jalapenos samt krydderier. Giv retten et par min. under omrøring.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, bortset fra fløden, og lad suppen simre i 20 min.
  • Put fløde i, og lad suppen simre et par minutter mere.
  • Servér med frisk koriander og sprøde tortillachips.

TIP! Hvis hele suppen skal fryses, kan du med fordel vente med at tilsætte fløden, til suppen skal genopvarmes.

TIP! Suppen smager også lækkert med revet cheddar og avocadotern.