Buddha bowl med bagt græskar

30 minutter
502 kcal

Sæt tænderne i årstiden med I FORMs buddha bowl med bagt græskar, der bugner af A-vitamin og smager himmelsk. Velbekomme!

Tallerken med salat med græskar, avocado, granatæble, feta, pinjekerner og grønkål

GRÆSKAR ER GLAD FOR SMAGSGIVERE OG SYRE - så giv den endelig gas med krydderier og citrus.

© wichmann+bendtsen

Buddha bowl med bagt græskar

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl quinoa
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 150 g grønkål
  • ½ avocado
  • ½ granatæble
  • 37 g fetaost
  • ½ lime, saften

Bagte kikærter:

  • ½ ds. kikærter
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. chili
  • ¼ tsk. spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Bagt græskar:

  • ¼ hokkaidogræskar
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. chili
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Fordel de drænede kikærter på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olie og krydderier. Bag i ca. 30 min., til de er sprøde.
  • Skrab kernerne ud af græskarret, og skær i skvier. Fordel på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og drys med krydderier. Bag med de sidste 20 min. af kikærternes bagetid.
  • Kog quinoa ifølge emballagens anvisning.
  • Pisk ingredienserne til dressingen grundigt sammen, og rist pinjekerner på en tør pande.
  • Snit grønkål, og massér halvdelen af dressingen ind i kålen.
  • Arrangér grønkålen i 4 skåle sammen med avocado i tern, granatæblekerner, smuldret fetaost, kogt quinoa, græskarskiver samt ristede kikærter og pinjekerner. Servér med den resterende dressing og lidt frisk limesaft.

TIP! Kan du ikke lige få hokkaidogræskar, kan du bruge butternut i stedet.