Madpandekage med spinat og krydret kylling

30 minutter
589 kcal

Lav dine helt egne sunde madpandekager med æg, havregryn og spinat. Her har vi fyldt dem med kylling, men de vil også være lækre med fx laks.

Madpandekage med spinat

MADPANDEKAGE MED SPINAT – Lav endelig en stor portion, når du er i gang. Pandekagerne kan fryses ned.

© wichmann+bendtsen

Madpandekage med spinat og krydret kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 æg
  • 50 g optøet frossen spinat
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk. havsalt
  • 1 tsk. olie til stegning

Fyld:

  • 1 kyllingebryst
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. chilipulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 avocado
  • 200 g lilla spidskål
  • 200 g små tomater
  • 3 spsk. pesto
  • 200 g gulerødder

Sådan gør du

  • Vend kyllingen i olie og krydderier. Put den i et ovnfast fad, dæk med folie, og bag i 25 min.
  • Blend alle ingredienserne til pandekagerne. Bag to pandekager på en varm pande med en smule fedtstof. 2-3 min. på hver side.
  • Snit avocado, kål og tomater i mundrette stykker, og pluk den varme kylling fra hinanden. Brug evt. 2 gafler.
  • Anret fyldet på pandekagerne. Top med pesto og servér med gulerødder skåret i stænger.

TIP Du kan smage pandekagedejen til med hvidløg eller spidskommen.

TIP Skal pandekagerne være glutenfrie, kan du bruge majs- eller boghvedemel.

TIP Kylling kan varieres med laks eller en rest kødsauce. Begge dele passer rigtigt godt til spinatpandekager.

TIP Har du lyst til vafler, kan du også bruge dejen i dit vaffeljern.

TIP Spar tid ved at mixe pandekagedejen med en stavblender. Den er noget nemmere at rengøre.

TIP Er du ikke til pesto, kan du i stedet bruge sød chilisauce.