I FORM Kostplan til vægttab

Drømmer du om at tabe dig og få en fladere mave? Vi har udviklet fire konkrete kostplaner, der gør det nemt og fleksibelt at opnå din drømmevægt. Prøv vores kalorieberegner, og find den plan, der passer perfekt til dig!

Kvinde står med bundt persille – skal følge I FORM Kostplan vægttab

I FORM KOSTPLAN | Vejen til et sundt, sikkert og effektiv vægttab. Prøv selv!

© Jakob Helbig

Drømmer du om at tabe dig på en nem, effektiv og sikker måde? Så velkommen til I FORM Kostplan! Der er mange veje til vægttab, men fælles for dem alle er, at du skal spise færre kalorier, end du forbrænder. Og hvis du ikke er vant til at jonglere med kalorie-tælling, vil det nemmeste være at følge en kalorieberegnet kostplan. Derfor har vi lavet hele fire kostplaner – tilpasset hvert sit kaloriebehov.

Med en I FORM Kostplan kan du tabe dig uden at skulle springe måltider over eller følge komplicerede opskrifter. Vores kostplan fortæller dig, hvad du skal spise, men er samtidig fleksibel – du kan fx frit vælge at følge vores lækre, familievenlige opskrifter eller selv sammensætte dine måltider ud fra kostplanens fedt-, protein- og grøntsagslister, så du kan spise det, du allerbedst kan lide.

Du behøver heller ikke at fylde køleskabet med dyre specialvarer – vi har lavet kostplanen, så den er nem og ligetil at følge på ethvert budget.

Hop direkte til de 4 kostplaner

Hvad får du med en i FORM Kostplan til vægttab?


Men en I FORM kostplan får du alt, hvad du har brug for til et sundt og sikkert vægttab:

  • Kalorieberegnet kostplan, der er let at følge (og lige til at printe)
  • Sunde og lækre opskrifter, der passer til kostplanerne og tager max 30 min. at lave
  • Masser af forslag til mellemmåltider og snacks
  • FAQ – svar på de hyppigst stillede spørgsmål
  • Tips og tricks til at tackle almindelige udfordringer
  • Forslag til ugeplan – til inspiration
  • Fleksible ombytningslister – så du kan spise det, du har mest lyst til
  • Skema, så du nemt kan følge din udvikling
Det får du med en I FORM Kostplan til vægttab

Nysgerrig? Læs mere om I FORM Kostplan


1 Hvad er en I FORM Kostplan?


En I FORM Kostplan fortæller dig præcist, hvad du skal spise for at opnå det vægttab, du gerne vil – på en sund, nem og forsvarlig måde.

Vi har gjort alt forarbejdet med at tælle, veje og regne. Det eneste du skal gøre, er at følge planen og dine resultater – for dem er vi sikre på, at du nok skal få.

Kostplanerne er kalorieberegnede af en autoriseret klinisk diætist, og du bliver guidet gennem alle døgnets måltider. Det er let at følge planerne, da vi har udarbejdet både omfattende ombytningslister og opskrifter. Alt efter hvor mange kalorier din kostplan rummer, er der desuden rig mulighed for fleksibilitet, så du stadig kan være social og spise (nogle af) dine livretter.

LÆS OGSÅ: Hent I FORMs antiinflammatoriske kostpyramide her

2 Hvem er I FORM Kostplanen til?


Kostplanen er til dig, der er på udkig efter et sikkert og sundt, men effektivt vægttab. Vi har fire forskellige planer, så der er med stor sandsynlighed en, der passer til dig, uanset hvor aktiv du er, og hvad du vejer i dag.

Kostplanerne sikrer dig meget grønt, godt med protein og stor variation, så du har energi til dine daglige gøremål, mens du taber dig

Er du abonnent, har du gratis adgang til alle vores kostplaner.

3 Hvilken kostplan skal jeg vælge?


Det afhænger af, hvor aktiv du er i det daglige, og hvor hurtigt du ønsker at tabe dig. Hvis du fx har et stillesiddende job og ikke dyrker motion i fritiden, skal du have færre kalorier for at opnå et vægttab, end hvis du fx arbejder som sygeplejerske eller fitness-instruktør. Her er et bud på, hvem de enkelte kostplaner egner sig til:

Du kan altid tjekke vores kalorieberegner og se, hvilken plan vi anbefaler til dig og dine mål. Her kan kan du beregne dit kaloriebehov baseret på netop dit aktivitets-niveau samt på hvor meget og hvor hurtigt, du gerne vil tabe dig.

Tager du nogen former for medicin, er det altid en god idé at rådføre sig med lægen, før du kaster dig ud i en kostomlægning.

KALORIEBEREGNER: Regn ud hvilken plan, der passer bedst til dig

4 Hvordan bruger jeg en I FORM Kostplan til vægttab?


Sådan bruger du din I FORM Kostplan

Vifte der viser I FORM kostplan til vægttab samt fødevarelister

Spis 3 hovedmåltider

Du skal spise 3 hovedmåltider hver dag: Morgenmad, frokost og aftensmad. I din kostplan forklarer vi præcis, hvordan du skal dosere mængde og indhold på din tallerken.

Udpluk af morgenmåltider på I FORMs kostplan

Vælg morgenmad

Til morgenmad har du 7 valgmuligheder, det kunne fx være yoghurt med bær og nødder, havregrød eller en omelet. Du kan vælge at spise dem skiftevis eller spise den samme morgenmad hver dag. Det er op til dig. De fleste af os spiser det samme – andre kan godt lide variation.

Kalorielet broccolisalat – frokost til I FORMs kostplan til vægttab
© wichmann+bendtsen

Sammensæt din frokost – eller brug opskrift

Til frokost sammensætter du selv din tallerken ud fra retningslinjerne i din kostplan. Vi har desuden udviklet en række sunde og lækre frokostopskrifter til dig, hvis du gerne vil inspireres eller prøve noget nyt.

Kalorielet burger-menu – eksempel på aftensmad til I FORMs kostplan til vægttab
© wichmann+bendtsen

Sammensæt din aftensmad – eller brug opskrift

Til aftensmaden sammensætter du også selv din tallerken ud fra de retningslinjer, du finder i din kostplan. Alternativt kan du bruge en af vores mange velsmagende aftensmadsopskrifter, der passer til lige netop din kostplan.

Bananpandekage er blandt de tilladte mellemmåltider på I FORMs kostplan til vægttab
© wichmann+bendtsen

Vælg mellemmåltid

Tag det antal mellemmåltider, der står i din kostplan. Hvis du har 2 mellemmåltider dagligt, må du gerne slå dem sammen til ét større mellemmåltid, ligesom du altid er velkommen til at lægge et mellemmåltid sammen med et hovedmåltid, hvis du ikke har brug for at spise mellem dine måltider.

Der indgår mellemmåltid i alle kostplaner på nær den til 13-1400 kcal.

På 2 af I FORMs kostplaner er der et ugentligt, fx til et stykke kage
© wichmann+bendtsen

Brug frikortet – plads til lidt ekstra

Er der plads til et frikort i din I FORM Kostplan, vil det fremgå af planen. Frikortet er en mulighed for at nyde lidt ekstra en gang om ugen, det kan fx være et stykke kage eller noget vin.

Er der mulighed for at bruge et frikort i din kostplan, kan du benytte dig af en af valgmulighederne på planens frikortsliste. Du må gerne dele frikortet op over flere måltider/dage.

Der indgår frikort i kostplanerne til 16-1700 kcal og 1800 kcal.

Udsnit af de 35 kalorielette frokost- og aftensmads-opskrifter til I FORMs kostplaner

35 opskrifter til kostplanen

Vi har udviklet 35 lækre, mættende og kalorielette opskrifter specielt til I FORM Kostplan, som du frit kan benytte. Men husk, at frokostopskrifterne er beregnet til frokost (ikke aftensmad), og at aftensmadsopskrifterne skal bruges til aftensmaden og ikke til frokosten. Ellers risikerer du at få for mange kalorier.

Men skal du følge opskrifterne? Nej, det behøver du ikke. Du behøver faktisk ikke bruge én eneste opskrift, hvis du ikke har lyst eller synes, det er for tidskrævende.

Du kan selv sammensætte din frokost og aftensmad ud fra kostplanernes lister over grøntsager, fedt, protein og kulhydrater. Følg de mængder, der er angivet i din kostplan, og lad dine smagsløg styre resten.

Skema til mål og vægt

Følg din udvikling

Det kan være svært motiverede for mange af os at se, sort på hvidt, at vægten falder og taljemålet skrumper. Derfor har vi lavet et skema specielt til vores kostplaner, hvor du kan noterer vægt og mål og følge dine fremskridt uge for uge.

Du kan enten hente skemaet i et printvenligt format og udfylde det i hånden eller gemme det i en interaktiv udgave på din pc.

Du finder begge skemaer under de enkelte kostplaner.

Vifte af ting fra kostplan, der kan printes ud

Hent og print

Som abonnent har du altid online-adgang til kostplanerne og alle de ombytningslister, du har brug for, når du skal sammensætte dine måltider. Men du kan også vælge at printe dem ud og have dem liggende klar i køkkenet. Du finder printvenlige versioner under de enkelte kostplaner.

Hop til de 4 kostplaner

Kvinde i køkken – spørgsmål til kostplan til vægttab

FAQ – få svar på dine spørgsmål

Har du spørgsmål til I FORMs kostplaner? Eller opstår der tvivl undervejs? Så tjek vores FAQ, hvor vi har forsøgt at besvare alle de spørgsmål, der kan opstå.
Tjek vores FAQ

5 Hvilke fordele og ulemper er der ved en kostplan?


Fordele og ulemper

Klik på plusset for at se svarene (+)

Hvad er fordelene ved at følge kostplanen?

Hvad er fordelene ved at følge kostplanen?

Den største fordel ved at følge vores I FORM Kostplan er, at det er en sikker vej til vægttab.

Vi har gjort alt forarbejdet, så det eneste, du skal gøre, er faktisk at følge planen. Det er til gengæld alfa og omega, at du følger den til punkt og prikke, hvis du vil være sikker på at opnå et vægttab.

Kosplanen er bygget op, så du får de råvarer og den mængde mad, der vil give dig et sikkert og sundt vægttab.

Kostplanen er forholdsvis let at følge, og den kræver ikke, at du har den store viden om mad og kostomlægninger. Jo længere tid du bruger kostplanen, jo mere rutineret vil du blive, og jo mere vil kostplanen sidde på rygraden.

Vi har udarbejdet opskrifter, der passer præcis til kostplanen, hvis du savner inspiration – men det er frivilligt, om du vil bruge dem. Du kan også sammensætte dine egne måltider ud fra kostplanens lister.

Hvad er ulemperne ved at følge en kostplan?

Hvad er ulemperne ved at følge en kostplan?

Der er ulemper ved alting. Når du følger en kostplan, kan det fx godt blive lidt ensformigt på et tidspunkt. Alt mister sin nyhedsværdi.

Men husk at nyde det, hvis der går lidt rutine i den. Det er nemlig en meget stor fordel, hvis du ikke hele tiden skal finde på og vurdere mængder. Med andre ord – vend ulempen til en fordel.

Vores kostplan er god til at kickstarte et vægttab, og det er det, den er beregnet til. Med andre ord er den ikke designet med henblik på, at du skal leve efter den for evigt, da den kan være en hæmsko for din frihed og dit sociale liv.

Tænk allerede over, mens du følger kostplanen, hvordan du vil fastholde dit vægttab efterfølgende, når du igen skal spise mere fleksibelt.

6 Hvor meget vil du tabe dig?


Hvor stort et vægttab kan jeg forvente med I FORM Kostplan?

Vælg kostplan ud fra kalorie-behov – beregnet med kalorieberegner

Har du prøvet vores kalorieberegner? Her kan du nemlig få udregnet, hvor meget og hvor hurtigt du vil tabe dig med den kostplan, du følger.

Selvom vores kalorieberegner hjælper dig med at finde en kostplan, der gør det så realistisk som muligt at nå dit mål, så er det dog i sidste ende altid individuelt, hvor hurtigt vi taber os.

Kalorieberegneren tager hensyn til mange faktorer: Din alder, din nuværende vægt og dit aktivitetsniveau. Men dit vægttab afhænger også af, hvilken genetik du er udstyret med. Ingen vil kunne forudsige, præcist hvor meget du taber dig, og hvor hurtigt det går. Har du brug for at tabe mange kilo, skal der muligvis også justeres i din kostplan undervejs. I det tilfælde kan det være en god idé at gå ind og taste din nye vægt i kalorieberegneren efter den første måned.

KALORIEBEREGNER: Hvor mange kalorier skal jeg have, hvis jeg vil tabe mig?

Hvordan taber jeg mig 1 kg om ugen?

Hvis du gerne vil tabe dig 1 kg om ugen, skal du have et dagligt kalorieunderskud på 1000 kalorier. Der gemmer sig nemlig ca. 7000 kalorier i et kilo kropsfedt, så derfor skal du indtage 7000 kalorier mindre, end du forbrænder, for at tabe 1 kg.

Du kan opnå et kalorieunderskud ved at spise færre kalorier og/eller være mere aktiv end normalt, og dermed forbrænde flere kalorier.

Prøv en af I FORM’s fire kostplaner, der alle gør det nemt og fleksibelt at opnå dit ønsket vægttabt.

Eksempel: Tab 1 kg om ugen – 5 kg i alt

Lad os tage et eksempel: Vi forestiller os, at du ønsker at tabe 5 kg på lidt over en måned. Vi leger, at du er 45 år, vejer 75 kg og har et stillesiddende job, men at du er ret aktiv i din fritid.

Ifølge kalorieberegneren skal du have ca. 1400 kcal om dagen, og du skal derfor vælge vores kostplan til 1300-1400 kcal og følge den i 5 uger for at nå dit mål.

Vælger du at tabe de 5 kg lidt langsommere og strække vægttabet over fx 7 uger i stedet for 5, kan du vælge kostplanen 1600-1700 kcal, som giver plads til både mellemmåltid og frikort. Det er besnærende at tænke, at vægttab skal gå stærkt, men i praksisk vil det ofte være en fordel at gardere sig med lidt tålmodighed. I sidste ende er det dog helt op til dig!

7 De fire I FORM Kostplaner


Værsgo – her er de kalorieberegnede I FORM Kostplaner til vægttab. Vi håber, du får glæde af dem!