Svensk pølseret med grøntsager og kyllingepølser

15 minutter
329 kcal

Opskrift på svensk pølseret. Retten, der tit står øverst på ungernes hitliste.

svensk pølseret

SVENSK PØLSERET – Vidste du, at retten her intet har med Sverige at gøre? Faktisk kender de den slet ikke hos vores naboer mod nord. Men godt smager den!

© wichmann+bendtsen

Svensk pølseret med grøntsager og kyllingepølser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • kyllingewienerpølser
  • 1½ spsk. paprika
  • 250 g kogte kartofler
  • 1 kogte gulerødder
  • 1 kogte pastinakker
  • 70 g tomatpuré
  • 1 dl mælk
  • ½ dl madlavningsfløde
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Evt. chili
  • ½ bundt purløg

Sådan gør du

  • Start med at koge kartofler, gulerødder og pastinakker, hvis du ikke har rester.
  • Svits hakkede løg i olie, til de er klare.
  • Tilsæt pølser i skiver og paprika. Svits et par min. mere.
  • Skær kogte kartofler, gulerødder og pastinakker i tern. Tilsæt til pølserne sammen med tomatpuré, mælk og fløde. Lad retten simre i 5 min., til det hele er varmt.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere paprika eller et drys chili for ekstra smag og varme. Pynt med et drys purløg.

TIP: Pølseretten laves typisk med rester fra dagen før, så du kan nemt udskifte en eller flere ingredienser og bruge lige de grøntsager, du har tilovers.