Grøn aspargessuppe med rejer og dild

15 minutter
457 kcal

På bare 15 minutter kan du lave sund og lækker aftensmad til hele familien. Prøv denne aspargessuppe med rejer, den vil helt sikkert falde i god jord.

Skål med grøn suppe toppet med rejer

Nem og sund aftensmad på 15 minutter.

© wichmann+bendtsen

Grøn aspargessuppe med rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 hvide asparges
  • 400 g grønne asparges
  • Havsalt
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 4 dl minimælk
  • Hvid peber, friskkværnet
  • 2 skiver rugbrød, i tern
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g rejer
  • 1 lille bundt dild

Sådan laver du aspargessuppe

  • Skræl de hvide asparges fra neden under hovedet og nedad.

  • Skær enderne til.

  • Vrik de grønne asparges, og lad roden knække af naturligt – på den måde knækker den selv dér, hvor det friske begynder.

  • Skær de grønne asparges groft, sørg for, at der er hele hoveder.

  • Kom de hvide asparges i en gryde, og hæld kogende vand, et drys salt og rapsolie over.

  • Kog dem i 5 minutter, kom de grønne ved, og lad dem koge med de sidste 2 minutter.

  • Tag 3 grønne hoveder op, og skær 3 hoveder af de hvide.

  • Læg hovederne til side.

  • Blend de resterende asparges med mælk.

  • Varm suppen op, og smag den til med salt og peber.

  • Rist rugbrødstern på en pande med olivenolie og lidt salt.

  • Anret suppen med asparges­hoveder, rejer, rugbrødstern og dild.