Skål med grøn suppe toppet med rejer
© wichmann+bendtsen

Grøn aspargessuppe med rejer og dild

Nem og sund aftensmad på 15 minutter.

28. juni 2017 af Anne Larsen & Michelle Kristensen

Grøn aspargessuppe med rejer

2 personer 

4 hvide asparges

400 g grønne asparges
Havsalt
2 spsk. koldpresset rapsolie
4 dl minimælk
Hvid peber, friskkværnet
2 skiver rugbrød, i tern
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g rejer
1 lille bundt dild 

Sådan laver du aspargessuppe

  • Skræl de hvide asparges fra neden under hovedet og nedad. 
  • Skær enderne til. 
  • Vrik de grønne asparges, og lad roden knække af naturligt – på den måde knækker den selv dér, hvor det friske begynder. 
  • Skær de grønne asparges groft, sørg for, at der er hele hoveder.
  • Kom de hvide asparges i en gryde, og hæld kogende vand, et drys salt og rapsolie over.
  • Kog dem i 5 minutter, kom de grønne ved, og lad dem koge med de sidste 2 minutter.
  • Tag 3 grønne hoveder op, og skær 3 hoveder af de hvide. 
  • Læg hovederne til side.
  • Blend de resterende asparges med mælk. 
  • Varm
 suppen op, og smag den til med salt og peber.
  • Rist rugbrødstern på en pande med olivenolie og lidt salt.
  • Anret suppen med asparges­hoveder, rejer, rugbrødstern og dild.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 457 kcal
Protein: 24,3 g
Fedt: 21,2 g
Kulhydrat: 47,8 g
Kostfibre: 9,7 g


Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Aftensmad på max 30 minutter

1. Hakkebøf med sommergrønt 2. Røget ørred med kartofler, radiser og karse 3. Amerikansk kyllingesalat med ranchdressing 4. Omelet med ærter, parmaskinke og parmesan 5. Pasta med laks, asparges og dild 6. Kartoffelsalat med ærter og parmaskinke 7. Spinattærte med tomat 8. Grøn aspargessuppe med rejer og dild 9. Risotto med ærter, kylling og ærteskud 10. Kylling cashew med grønt og fuldkornsnudler 11. Squashpasta med rejer og hvide bønner 12. Salat af blomkål og broccoli med bacon og rødløg 13. Kålhotdog med syltede rødløg 14. Sommerlig salade nicoise 15. Blomkålssuppe med krydderurter 16. Røget laks med stegt spidskål 17. Barbecuekotelet med glaserede gulerødder 18. Ovnstegt kyllingebryst med perlespeltsalat 19. Kold ærtesuppe med quinoa og skinkecrisp 20. Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke 21. Suppe med tomat, sortkål og bønner 22. Spinatpasta med tigerrejer 23. Æggerulle med spinat og laks 24. Kylling og kål i karry 25. Kylling med rodtern og bagte tomater 26. Bagt laks med grønkål 27. Rødkålssalat med rødbeder og bønner 28. Edamamesalat med jordbær 29. Kokossuppe med laks og ingefær 30. Chili con carne med kalvekød og majs 31. Salat med pære og edamamebønner 32. Bønnesalat med spicy kødboller 33. Bagt laks med pesto 34. Salat med kylling og æbler 35. Steak med knuste kartofler og salat 36. Citronkylling med rødløg og kartoffel-spinatmos 37. Sommersalat med kylling og quinoa 38. Fuldkornspasta med fennikel og rejer 39. Gulerodssuppe med røde linser 40. Fiskeruller med gulerødder og kål 41. Pasta med tun, kapers og oliven 42. Hakkebøf med stegte grøntsager 43. Svinekotelet med quinoa og broccoli 44. Kalvesteak med kartoffelmos med urter 45. Torsk med rosmarinkartofler 46. Jordskokkesuppe med fyld 47. Rødtunge med pære og citron 48. Svampe-omelet med rød peber 49. Kyllingesalat med æble og citrus 50. Rødtunge med hvidløgschips og grønt 51. Lammefilet med kartofler og palmekål 52. Tun med bagte rødløg og quinoa 53. Pasta med grov valnøddepesto 54. Kylling med gremolata og spicy sortkål 55. Kylling på sød kartoffelmos 56. Rødbedeomelet med røget laks 57. Lammefilet på fennikelpuré med salat 58. Kyllingesalat med jordbær 59. Karrysuppe med rejer og mango 60. Omelet med cheddar og spidskålsråkost 61. Marinerede kyllingespyd med grønt 62. Bagt laks med rødkålsråkost 63. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto 64. Broccolisuppe med kylling og parmesan 65. Kalv med kartofler, jordbær og broccoli 66. Coq au vin på sød kartoffelmos 67. Tunburger med syltede løg og ingefær 68. Paella af hvide bønner med rejer 69. Bagt torsk med 3 slags ærter 70. Cremet broccolisuppe med rejer 71. Squashpasta med krydret kylling 72. Peberfrugtsuppe med bønner og squash 73. Broccolisalat med bacon, rødløg og feta 74. Grillet sværdfisk med sur-sød peberfrugtrelish 75. Quinoasalat med kylling og tomat 76. Skinkeschnitzel med æble, kål og nødder 77. Lun og velsmagende græskarsuppe 78. Thaisuppe med rejer og shiitakesvampe 79. Omelet med rød peber og estragon 80. Gulerodssuppe med kødboller 81. Velsmagende kikærtegryde 82. Mørbrad i wok med blomkål og jordnødder 83. Løgsuppe med ostebrød 84. Hot chilisuppe med kidneybønner 85. Vinter-salat med grønkål, blomkål og rødbede 86. Kylling og blomkål i krydret kokossauce med ris 87. Jordskokkesuppe med rødbedechips 88. Rødbederåkost med hvide bønner 89. Bøf stroganoff med hvidkål 90. Suppe med rødbede og skyr 91. Frittata med asparges og parmesan 92. Omelet med svampe og krydderurter 93. Kylling med sesam 94. Sprød cæsarsalat med kylling 95. Kalvesteak med ferskner, østershatte og kartofler 96. Spaghetti med tun, tomater og rødløg 97. Kødboller med rødkålssalat og perlebyg 98. Laks med quinoa, asparges og hindbær 99. Salat med æbler, feta og edamamebønner 100. Grønne pandekager med krebsehaler og avocado 101. Bagt torsk med rødbede­carpaccio og hvide bønner 102. Steaksalat med jordbær, feta og mynte 103. Spaghetti med tomat-chili-sauce 104. Bagt laks med parmesan og spidskål 105. Rødbede-suppe med peberrod og purløg 106. Spicy kyllingesuppe 107. Hvid fisk med pære, rucola og bagte kartoffeltern 108. Mørbrad med ærter, ærteskud og fuldkornspasta 109. Spidskålssalat med kylling, jordbær og hasselnødder 110. Friske forårsruller med rejer og grønt 111. Grillet kyllingespyd med nektarinrelish og spidskål 112. Quinoa-tabbouleh med agurk og græskarkerner 113. Mexicansk rejesalsa 114. Bouillon med kylling, bønner og urter 115. Pasta med avocadopesto og bagte tomater 116. Grillet laks med kartofler, tomater og aspargesbroccoli 117. Karrysuppe med rejer og gurkemeje 118. Lun oksekødssalat med peberfrugt og chili 119. Sensommersalat med blåbær, valnødder og feta 120. Spinatsuppe med kylling 121. Grillhakkebøf med blomkål, radicchio og radiser 122. Maskeret blomkål med rejer, mayodressing og dild 123. Omelet med tomater og revet blomkål 124. Spinatsalat med kylling, rosa grape og ristede mandler 125. Kyllingelår med quinoa-tabbouleh 126. Kalvekød i wok med masser af grønt 127. Laksesteak med broccoli og fuldkornspasta 128. Kylling med spidskål og sølvbede 129. Torsk med spinat, græskar og aspargesbroccoli 130. Kødboller med bagte rødbeder og quinoa 131. Spicy græskarsuppe med kylling og røde linser 132. Fish and chips med ærter og sauce tartare

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: