Pastasalat med pesto og bagte rodfrugter

30 minutter
600 kcal

Vi har fremtryllet en mættende og lækker salat af pasta, pesto og bagte rodfrugter. En af hverdagens helte, når aftensmaden skal på bordet nemt og hurtigt.

Pastasalat med pesto og bagte rodfrugter

BLIV MÆT – af denne skønne pastasalat!

© Thomas Dahl

Pastasalat med pesto og bagte rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 133 g jordskokker
  • 133 g gulerødder
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 166 g pasta
  • ½ hovedsalat, fx frisésalat

Pesto:

  • 2 håndfuld frisk basilikum
  • ⅓ dl rapsolie
  • 10 g parmesanost
  • ⅓ fed hvidløg
  • 6½ g pinjekerner
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 185 gr.
  • Skær skrællede jordskokker og gulerødder i grove stykker, og bland med olie og lidt salt og peber. Bag i 20 min.
  • Kog pastaen i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Blend alle ingredienserne til pestoen. Vend i pastaen.
  • Bræk salaten i grove stykker, og anret på et fad. Top med pasta og rodfrugter.

TIP! Salaten er lækker både varm og kold. Er du mest til en kold salat, lader du blot pasta og rodfrugter køle af, før du blander salaten.