Thai-style kyllingewok med cashewnødder

30 minutter
758 kcal

Retten, der lyser op på en grå og trist dag og fylder dig med masser af næringsstoffer fra knasende nødder, saftig kylling og lækkert grønt.

Kyllingewok

HURTIG WOK – Helt perfekt til en hverdagsaften, for retten tager max. en halv time at bikse sammen.

© wichmann+bendtsen

Thai-style kyllingewok med cashewnødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • 100 g brune ris
  • 150 g blomkål
  • 300 g kylling
  • ½ rød peber
  • ½ gul peber
  • 200 g broccoli
  • 1 rødløg
  • 2 stængler forårsløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 40 g cashewnødder
  • Frisk koriander
  • lime

Sovs

  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. maizena
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ dl sojasauce

Sådan gør du:

  • Kog ris i henhold til emballagen, og riv blomkålen groft.
  • Skær kylling i tern, peberfrugt i grove stykker, broccoli i buketter, løg i halve skiver, og forårsløg i ringe.
  • Steg kyllingen i en varm wok i halvdelen af olien.
  • Tilsæt grøntsagerne, når kyllingen er næsten gennemstegt, og giv det hele et par min. ekstra.
  • Bland alle ingredienser til sovsen. Skru lidt ned for varmen, og hæld i wokken. Tag wokken af varmen efter et par min.
  • Rist cashewnødderne gyldne på en varm pande, og drys over retten.
  • Servér med ris, revet blomkål, hakket koriander og limesaft.

TIP: Du kan pifte retten op med friskrevet ingefær.

TIP: Skal det være ekstra nemt, kan du også købe blomkålsris i grøntafdelingen eller på frost i de fleste supermarkeder.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 19/2023