Kold kartoffelsalat med hjemmelavet vegansk persillepesto

30 minutter
623 kcal

Kan man lave pesto uden parmesan? Tjek! Denne her med persille og hampefrø går perfekt til kartoffelsalat.

En hvid skål med kartoffelsalat og diverse grønt, rundt om står små småle med pesto og krydderier.

KARTOFFELSALAT – Kartoffelsalaten er proppet med grønne lækkerier. Top evt. med lidt ekstra af den veganske pesto.

© wichmann+bendtsen

Kold kartoffelsalat med hjemmelavet persillepesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg kartofler
  • 62 g sukkerærter
  • 62 g radiser
  • 2 forårsløg
  • 32 g feldsalat
  • ½ ds. grønne linser
  • 1½ spsk. pesto (se opskrift)
  • 1 spsk. afskallede hampefrø
  • ¼ citron, saften

Persille-hampefrø-pesto:

  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ fed hvidløg
  • dl afskallede hampefrø
  • dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1½ spsk. gærflager (ernæringsgær)
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne. Lad dem småkoge i en gryde med vand i 10-16 min. Test, om de er møre. Køl ned.
  • Blanchér sukkerærter, og snit grøntsager fint, mens kartoflerne koger.
  • Kom alle pestoingredienser i en minihakker, foodprocessor, eller brug en stavblender, og blend et par min. Tilsæt mere olie eller vand for en tyndere konsistens. Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft.
  • Dræn og skyl linserne.
  • Vend de afkølede kartofler med grøntsagerne, linserne og 3 spsk. pesto.
  • Smag kartoffelsalaten til med citronsaft.
  • Server resten af pestoen, hampefrø og citron til.

TIP! Persillen kan nemt erstattes af andre krydderurter, rucola eller grønkål. Hampefrøene kan erstattes af pinjekerner, mandler eller valnødder, og spiser du ost, kan gærflagerne erstattes af parmesan.