Nem thaisuppe med rejer, citrongræs og rød karry

25 minutter
404 kcal

Varmende suppe med masser af anti-inflammatoriske ingredienser og meget få kalorier.

Thaisuppe

ANTI-INFLAMMATORISK SUPPE – Gurkemeje indeholder masser af curcumin, som har en antiinflammatorisk effekt.

© wichmann+bendtsen

Nem thaisuppe med rejer, citrongræs og rød karry

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. ingefærrod
  • ½ tsk. gurkemejerod
  • ½ squash
  • ½ peberfrugt
  • 1 stængler citrongræs
  • ½ lime, saft og skal
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 55 g rød karrypasta
  • ½ ds. kokosmælk
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g store rejer

Servering

  • 75 g bønnespirer
  • ½ bundt krydderurter, fx thaibasilikum eller koriander

Sådan gør du:

  • Svits fintsnittet løg i olivenolie i en stor gryde i et par min.
  • Tilsæt fintrevet ingefær og gurkemeje, og giv det et min. mere.
  • Snit squash, peberfrugt og citrongræs fint, og tilsæt sammen med lime, fiskesauce, karrypasta, kokosmælk, grøntsagsbouillon, salt og peber. Bring i kog, og lad herefter suppen simre i 15 min.
  • Tilsæt rejer, og lad simre i 5 min. mere.
  • Smag suppen til, og servér med friske bønnespirer og krydderurter.

TIP Vil du have en mere fyldig udgave, kan du tilsætte kylling.

TIP Du kan også vælge at strimle citrongræs på langs, men tag det da op af suppen, inden den spises.

I FORM nr. 17/2023