Pitabrød med sund tunsalat og æg

25 minutter
442 kcal

Vores personlige favoritpita. Fyldt med god smag og protein – og en lille genistreg i form af syltede radiser. Prøv dem!

tun-pita

PITABRØD – De syltede radiser kan gemmes 3-4 dage på køl. Brug dem til at pifte rugbrødsmadder eller salater op. De smager supergodt!

© wichmann+bendtsen

Pitabrød med sund tunsalat og æg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 æg
  • ½ icebergsalat
  • 2 pitabrød

Tunsalat

  • 1 ds. tun i vand
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. purløg
  • 1 drueagurker
  • 1 dl skyr
  • ½ tsk. dijonsennep
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Syltede radiser

  • 1 dl lys eddike
  • ⅓ dl sukker
  • ⅓ dl vand
  • ½ bundt radiser

Sådan gør du

  • Skær radiser i tynde skiver.
  • Kog sukker, eddike og vand, til sukkeret opløses. Hæld den lune lage over radiserne.
  • Kog æg i 8 min. Kom straks i koldt vand, og pil dem. Del i kvarter.
  • Dræn tunen, og snit rødløg og purløg fint.
  • Skær drueagurker ud i små tern, og vend sammen med alle de øvrige ingredienser til tunsalaten.
  • Fyld tunsalat i pitabrød sammen med salat, æg og syltede radiser.

Find den lækreste opskrift på hjemmebagte pitabrød her: Pitabrød med fuldkorn

TIP Skal det være low carb, kan du putte fyldet i store kålblade.