Jordskokkesuppe med rødbedechips

30 minutter
497 kcal

Kan vi friste med en cremet og fyldig jordskokkesuppe med sprøde rødbedechips? Den er endda klar på under en halv time.

Skål med jordskokkesuppe og topping

Jordskokkesuppe med rødbedechips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 rødbeder, aflange og slanke
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt, fintkværnet
  • 100 g perlebyg
  • 1 løg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g jordskokker
  • 300 g broccoli
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ æble, gerne syrligt
  • 1 citron, lidt saft
  • 2 kviste bredbladet persille

Sådan laver du jordskokkesuppe med topping

  • Skræl rødbederne, og skær 24 fine skiver, fx på et mandolinjern. Læg skiverne på bagepapir, gnid dem med rapsolie, og drys med havsalt.

  • Bag rødbedeskiverne i ca. 10 min. ved 200 gr. Vend dem, sluk for varmen efter endnu et par min., og stil ovndøren på klem, så skiverne tørrer sig sprøde i eftervarmen. Læg dem derefter på køkkenrulle.

  • Skyl og kog perlebyg efter anvisningen på pakken.

  • Skær løg i tern, og svits dem i olivenolie i en gryde. Skrub jordskokkerne, skær dem i tern, og svits dem med. Skær broccolien groft, og kom det i gryden.

  • Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 10 min. Blend suppen grundigt, og smag til med salt og peber.

  • Skær æblet i fine tern, og dryp dem med citron. Hak persillen groft.

  • Anret suppen med perlebyg, rødbedechips, æbletern og persille.

Næringsindhold pr. person: