100+ opskrifter til antiinflammatorisk kost

Følger du en antiinflammatorisk kost, skal du helst snige antiinflammatoriske råvarer ind i alle måltider. Vi har gjort det nemt for dig og samlet over 100 antiinflammatoriske opskrifter til både morgenmad, aftensmad, frokost – og den søde tand.

Antiinflammatorisk kost opskrifter til morgenmad, aftensmad, frokost m.m.

ANTIINFLAMMATORISKE OPSKRIFTER Følger du en antiinflammatorisk kost, kan du heldigvis let sætte masser af lækre retter på menuen. Her finder du over 100 opskrifter til alle dages måltider – og også nogle til den søde tand.

© I FORM

Antiinflammatorisk mad kan hjælpe dit immunforsvar med at bekæmpe og forebygge inflammation i kroppen.

Hver gang du spiser et antiinflammatorisk måltid, gør du dit immunforsvar en tjeneste. Men vil du have maksimal effekt af den sunde kost, skal du helst spise antiinflammatorisk til alle måltider og fylde på med sunde olier, fed fisk, kål, bær og grøntsager både morgen, middag og aften – og samtidig styre uden om de pro-inflammatoriske skurke som fx sukker, hvid pasta og forarbejdet mad. Og det kan måske være lidt af en udfordring.

Derfor har vi her samlet over 100 lækre antiinflammatorisk kost-opskrifter til alle dagens måltider her på siden. Du kan også downloade vores hæfte med 63 lækre antiinflammatoriske opskrifter – lige til at printe ud.

Bruger du vores opskrifter, kan du være sikker på, at der er skruet ned for de råvarer, der kan være med til at forværre inflammation i kroppen – og at der samtidig er skruet helt op for alt det sunde.

Velbekomme!

Hvad er antiinflammatorisk kost? Tjek principperne her!

Antiinflammatoriske opskrifter


1 Antiinflammatorisk morgenmad


Byt bacon, croissanter og hvidt brød ud med fx en lækker chiagrød, omelet med røget laks eller syrnede mælkeprodukter med friske bær og nødder. Prøv også en antiinflammatorisk smoothie – eller hvad med en skive hjemmebagt brød med masser af sunde frø?

OBS: Spiser du syrnede mælkeprodukter, kan du øge den antiinflammatoriske effekt ved at skifte almindelig skyr og yoghurt ud med fx A38, kefir eller Cultura, som er ekstra rige på probiotiske bakterier.

2 Antiinflammatorisk aftensmad og frokost


Det er ret nemt at lave lækre antiinflammatoriske retter. Her har vi samlet en hel stribe opskrifter, du kan bruge til både frokost og aftensmad. De er opdelt i:

3 Antiinflammatoriske snacks og mellemmåltider


Du får en supernem antiinflammatorisk snack ved bare at tage en håndfuld nødder, bær, en halv avocado eller noget snackgrønt. Vil du have noget lidt mere måltidsagtigt, er her en stribe lækre og sunde opskrifter.

4 Antiinflammatorisk brød


Da hovedingrediensen i mange brød, sigtet hvedemel, ikke just er på den antiinflammatoriske plusliste, kan brød være en udfordring, hvis du følger en antiinflammatorisk kost. Her gælder det om at fylde godt med sunde frø og kerner i brødet, at gå efter de grove meltyper med mange kostfibre og evt. skifte noget af melet ud med fx kikærtemel.

Groft rugbrød med mange frø og kerner er en sikker vinder i det antiinflammatoriske køkken, ligesom knækbrød også let kan twistes i en antiinflammatorisk retning.

5 Antiinflammatorisk dip og smørelse


Pesto og hummus er oplagt i en antiinflammatorisk kost, hvis du bruger sunde olier og gode ingredienser som kikærter og sunde frø – og måske tilføjer lidt gurkemeje. Guacamole er også et antiinflammatorisk hit, ligesom du med fordel kan putte både peanutbutter og nøddecreme på brødet. Du finder opskrifterne på de gode hjemmelavede slags herunder.

6 Antiinflammatoriske smoothies


Smoothies er geniale, hvis du gerne vil leve antiinflammatorisk, da du med en enkelt smoothie kan få hele dagens bær-ration indenbords. Fyld gerne på med andre antiinflammatoriske ingredienser som kål, surmælksprodukter, frø og nødder.

7 Antiinflammatoriske opskrifter på søde sager


Sukker er skidt, hvis du vil spise en antiinflammatorisk kost. Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal undvære alt det søde. Her finder du en masse lækre, sunde sager – sødet med fx banan og dadler. Mums!