Tallerken med pandekager og jordbær

Pandekager med jordbær

© Wichmann+bendtsen

Pink pandekager

Disse dekorative pandekager behager både synet og smagsløgene.

18. juli 2016 af Signe Leth & Martin Kreutzer

Pink pandekager

6 stk/2 personer

Pandekager
2 æg

1 banan

4 jordbær

4 spsk. rødbedesaft

70 g havregryn

¼ tsk. bagepulver

½ tsk. vaniljepulver

1 spsk. akaciehonning

En lille smule kokosolie til at stege i (ca. ½ tsk.)

Skyrcreme m. vanilje
½ dl skyr
¼ tsk. vaniljepulver

½ spsk. akaciehonning

Sådan laver du pink pandekager

Pandekager
  • Blend alle pandekageingredienserne (undtagen kokosolien) til en fin og jævn pandekagedej.
  • Lad gerne dejen hvile i 5-10 minutter, så den kan blive tykkere i konsistensen.
  • Opvarm en pande til medium varme, og tilsæt lidt kokosolie til at stege i. 
  • Når kokosolien er smeltet, hælder du en lille cirkel pandekagedej på panden (ca. 3 spsk. dej pr. pandekage).
  • Steg pandekagerne i et par minutter, indtil de begynder at boble let og er en anelse gyldne på undersiden. Pas på, at de ikke får for meget, for så mister de den fine pink farve. 
  • Vend dem herefter, og giv dem et ekstra minuts tid.
  • Gentag, indtil du har brugt al pandekagedejen.
Skyrcreme
  • Lav derefter skyrcremen ved helt enkelt at røre alle ingredienserne grundigt sammen.
  • Server pandekagerne som dessert eller morgenmad sammen med skyrcremen og gerne en stor håndfuld friske jordbær.

Næringsindhold i pink pandekager pr. person

Energi: 400 kcal

Protein: 16,3 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 60,5 g
Kostfibre: 5,4 g


Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler