Frisk grønkålssalat med valnødder og dressing

15 minutter
765 kcal

Grønkål er helt oppe at ringe på sundhedsbarometeret, og nu har vi tryllet den endnu sundere ved at parre den med anti-inflammatoriske favoritter som blåbær, avocado og valnødder.

Grønkålssalat

GRØNKÅLSSALAT – Grønkålens krøllede blade er supersunde og mættende med et tårnhøjt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler.

© Skovdal Nordic

Frisk grønkålssalat med valnødder og dressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g grønkål
  • 37 g valnødder, halve
  • 50 g purløg
  • ½ avocado
  • 75 g blåbær
  • 150 g poppede rugkerner, købes poppede og klar til brug
  • ¼ dl hørfrø

Dressing:

  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Fjern grønkål fra stænglen, og riv i mundrette stykker.
  • Rist valnødder på en tør pande, til de tager en smule farve.
  • Hak purløg fint, og skær avocado i tynde skiver.
  • Bland kål, nødder, blåbær, poppede rugkerner, purløg, avocado og hørfrø i en skål.
  • Vend salaten med citronsaft og olivenolie, og drys med salt.

Få flere opskrifter med grønkål her.

TIP! Du kan pifte salaten op med lidt fennikelfrø. Brug ca. en tsk. pr. person. Kom frøene i lidt i ad gangen, og smag til.