Dadelkugler i fad
Daddelkugler til den lille sult© wichmann+bendtsen

Farverige daddelkugler med tørrede bær

Trangen til slik og kage kan være svær at modstå, især når aftenen går på hæld. Men i stedet for at kaste dig over tomme kalorier, så prøv disse lækre og sunde daddelkugler med tørrede bær.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Farverige daddelkugler med tørrede bær

16 stk.

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

1½ dl mandler

20 dadler, udstenede

2 dl tørrede bær/frugter, fx blåbær, tranebær, abrikoser, morbær og gojibær

1 tsk. vaniljepulver

Topping

3 spsk. frysetørrede hindbær, her både groft knuste og pulveriserede

3 spsk. kokosmel, her både groft og fintmalet

  • Hæld mandlerne i en foodprocessor, og blend, indtil de er finthakkede.
  • Tilsæt resten af ingredienserne. Blend, til det hele er blandet godt sammen, og du har en klæbrig og sammenhængende daddelmasse.
  • Form massen til små kugler, og rul dem i frysetørrede hindbær og kokosmel.
  • Stil daddelkuglerne i køleskabet, og opbevar dem der, indtil de skal serveres.

Tip! Nødhjælp til tørre dadler
Overhæld dem med kogende vand, lad dem trække i 10 min., og hæld så vandet fra. Nu burde de være bløde og perfekte til desserter og konfekt.

Næringsindhold pr. dadelkugle:

Energi: 99 kcal

Protein: 1,5 g

Fedt: 2,8 g

Kulhydrat: 17,9 g

Kostfibre: 1,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: