Farverige daddelkugler med tørrede bær
16 stk.
1½ dl mandler
20 dadler, udstenede
2 dl tørrede bær/frugter, fx blåbær, tranebær, abrikoser, morbær og gojibær
1 tsk. vaniljepulver
Topping:
3 spsk. frysetørrede hindbær, her både groft knuste og pulveriserede
3 spsk. kokosmel, her både groft og fintmalet
Tip! Nødhjælp
til tørre dadler
Overhæld
dem med kogende vand, lad dem trække i 10
min., og hæld så vandet fra. Nu burde de være bløde og perfekte til desserter og
konfekt.
Sådan laver du daddelkugler
- Hæld mandlerne i en foodprocessor, og blend, indtil de er finthakkede.
- Tilsæt resten af ingredienserne. Blend, til det hele er blandet godt sammen, og du har en klæbrig og sammenhængende daddelmasse.
- Form massen til små kugler, og rul dem i frysetørrede hindbær og kokosmel.
- Stil daddelkuglerne i køleskabet, og opbevar dem der, indtil de skal serveres.
Næringsindhold pr. dadelkugle:
Energi: 99 kcal
Protein: 1,5 g
Fedt: 2,8 g
Kulhydrat: 17,9 g
Kostfibre: 1,7 g