Daddelkugler i fad
© wichmann+bendtsen

Farverige daddelkugler med tørrede bær

Trangen til slik og kage kan være svær at modstå, især når aftenen går på hæld. Men i stedet for at kaste dig over tomme kalorier, så prøv disse lækre og sunde daddelkugler med tørrede bær.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Farverige daddelkugler med tørrede bær

16 stk. 

1½ dl mandler
20 dadler, udstenede
2 dl tørrede bær/frugter, fx blåbær, tranebær, abrikoser, morbær og gojibær
1 tsk. vaniljepulver 

Topping: 
3 spsk. frysetørrede hindbær, her både groft knuste og pulveriserede
3 spsk. kokosmel, her både groft og fintmalet

Tip! Nødhjælp til tørre dadler 
Overhæld dem med kogende vand, lad dem trække i 10 min., og hæld så vandet fra. Nu burde de være bløde og perfekte til desserter og konfekt.

Sådan laver du daddelkugler

  • Hæld mandlerne i en foodprocessor, og blend, indtil de er finthakkede. 
  • Tilsæt resten af ingredienserne. Blend, til det hele er blandet godt sammen, og du har en klæbrig og sammenhængende daddelmasse. 
  • Form massen til små kugler, og rul dem i frysetørrede hindbær og kokosmel. 
  • Stil kuglerne i køleskabet, og opbevar dem der, indtil de skal serveres.

Næringsindhold pr. kugle:  

Energi: 99 kcal
Protein: 1,5 g
Fedt: 2,8 g
Kulhydrat: 17,9 g
Kostfibre: 1,7 g



Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler