Glutenfri græskarbrød

1,5 time
143 kcal

Glutenfri brød med græskarkerner, og kikærte- og quinoamel, egner sig perfekt som madbrød!

Græskarbrød med kikærte- og quinoamel.

Græskarbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød / 18 skiver

  • 8 dl lunkent vand
  • 1 pak. gær
  • 4 æg
  • 2 spsk. koldpresset olivenolie
  • 4 tsk. agavesirup
  • 6 spsk. FiberFin (glutenfrit og fiberrigt majsbaseret mel)
  • 3 tsk. salt
  • 200 g græskarkerner
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 240 g kikærtemel
  • 350 g fuldkornsrismel
  • 400 g quinoamel

Pynt

  • 2 æg til pensling
  • Græskarkerner

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, æg, olie og agavesirup.

  • Tilsæt FiberFin, salt, græskarkerner og koriander, og rør rundt. Kom herefter de forskellige meltyper i lidt ad gangen.

  • Lad dejen hæve i minimum 45 min. Form dejen til et brød – fugt dine fingre med vand, så er det lettere at forme den lidt klistrede dej.

  • Pensl med æg, og drys med græskarkerner.

  • Bag brødet ved 175 grader varmluft i 20-30 min.

  • Lad det køle af, før du skærer det.