Græskarbrød med kikærte- og quinoamel.

Glutenfri græskarbrød

Glutenfri brød med græskarkerner, og kikærte- og quinoamel, egner sig perfekt som madbrød!

25. december 2014 af I FORM-redaktionen

Græskarbrød

1 brød/18 skiver

4 dl lunkent vand
½ pk. gær
2 æg
1 spsk. koldpresset olivenolie
2 tsk. agavesirup
3 spsk. FiberFin (glutenfrit og fiberrigt majsbaseret mel)
1½ tsk. salt
100 g græskarkerner
1 tsk. stødt koriander
120 g kikærtemel
175 g fuldkornsrismel
200 g quinoamel
Pynt: 1 æg til pensling
Græskarkerner

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, æg, olie og agavesirup.
  • Tilsæt FiberFin, salt, græskarkerner og koriander, og rør rundt. Kom herefter de forskellige meltyper i lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve i minimum 45 min. Form dejen til et brød – fugt dine fingre med vand, så er det lettere at forme den lidt klistrede dej.
  • Pensl med æg, og drys med græskarkerner.
  • Bag brødet ved 175 grader varmluft i 20-30 min.
  • Lad det køle af, før du skærer det.

Er du vild med brød uden mel?

Så vil du også elske I FORMs lækre stenalderbrød, gulerodskiks, knækbrød og kerneboller. Find dem her

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: