Græskarbrød med kikærte- og quinoamel.

Glutenfri græskarbrød

Glutenfri brød med græskarkerner, og kikærte- og quinoamel, egner sig perfekt som madbrød!

25. december 2014 af I FORM-redaktionen

Græskarbrød

1 brød / 18 skiver

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 1,5 time - Hævetid: 45

INGREDIENSER

4 dl lunkent vand

½ pakke gær

2 æg

1 spsk. koldpresset olivenolie

2 tsk. agavesirup

3 spsk. FiberFin (glutenfrit og fiberrigt majsbaseret mel)

1½ tsk. salt

100 g græskarkerner

1 tsk. stødt koriander

120 g kikærtemel

175 g fuldkornsrismel

200 g quinoamel

Pynt

1 æg til pensling

Græskarkerner

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, æg, olie og agavesirup.
  • Tilsæt FiberFin, salt, græskarkerner og koriander, og rør rundt. Kom herefter de forskellige meltyper i lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve i minimum 45 min. Form dejen til et brød – fugt dine fingre med vand, så er det lettere at forme den lidt klistrede dej.
  • Pensl med æg, og drys med græskarkerner.
  • Bag brødet ved 175 grader varmluft i 20-30 min.
  • Lad det køle af, før du skærer det.

næringsindhold pr. person

Energi: 143 kcal

Protein: 5,4 g

Fedt: 4,5 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 4,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: