Bagt kartoffel med coleslaw

70 minutter
390 kcal

Sprøde udenpå – cremede indeni. Disse lækre søde kartofler med fyld af barbequekylling er lige, som de skal være!

Bagt sød kartoffel med coleslaw

BAGT SØD KARTOFFEL Bliv en heldig kartoffel i køkkenet med denne opskrift.

© wichmann+bendtsen

Sød bagt kartoffel med fyld, coleslaw og dressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Coleslaw:

  • 125 g kål, fx hvidkål, rødkål og grønkål
  • 1 gulerødder

Dressing:

  • ½ fed hvidløg
  • ¾ dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ spsk. akaciehonning eller ahornsirup
  • ¼ tsk. havsalt
  • Lidt sort peber, friskkværnet

Søde kartofler:

  • 2 mellemstore søde kartofler
  • 1 kyllingebrystfileter
  • ¾ dl barbecuesauce
  • 2 spsk. cremefraiche, 9 %
  • ½ forårsløg

Sådan gør du

  • Snit og riv kål og gulerødder.
  • Pres hvidløget, og pisk alle ingredienser til dressingen sammen. Vend gulerødder og kål heri. Lad coleslawen trække 1 time i køleskabet.
  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Prik hul i de søde kartofler med en gaffel, og bag i ca. 40 min., til de er helt gennembagte.
  • Kog kyllingen, og træk kødet fra hinanden. Vend i barbecuesaucen.
  • Lav et kryds i de bagte søde kartofler, og fyld kyllingen heri. Top med creme-fraiche og fintsnittet forårsløg. Servér med coleslaw.

TIP! Har du god tid, kan du vende kyllingen i barbecuesaucen og bage den i et ovnfast fad ved 115 gr. i 3 timer, hvorefter du let kan trække kødet fra hinanden med to gafler.

TIP! Får du rester, er bagte søde kartoffeltern perfekte i en bowl med quinoa, grøntsager, urter og sprøde mandler.