Læs også

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Hjemmelavet hørfrø-knækbrød
Hjemmelavet hørfrø-knækbrødFå opskriften på kernefyldt knækbrød - uden for mange kulhydrater.

Hørfrø-knækbrød

Brød uden mel: styr udenom for mange kulhydrater med disse lækre knækbrød med hørfrø, havreklid og sesamfrø.

Hørfrø-knækbrød

18 stykker knækbrød

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 55 minutter

INGREDIENSER

120 g hørfrø

2 tsk. havsalt

80 g havreklid

60 g sesamfrø

1½ æggehvide

Sådan laver du knækbrød med hørfrø

  • Hæld hørfrøene op i en skål, og dæk dem med vand. Lad dem trække i 15 minutter, til de har opsuget vandet.

  • Tilsæt havsalt, havreklid, sesamfrø og æggehvide, og bland dejen godt.
  • Dæk en bageplade med bagepapir, og bred dejen ud med en dejskraber.

  • Sæt pladen i ovnen ved 180 grader varmluft, og bag knækbrødene i ca. 30 minutter.

  • Efter de første 15 minutter tager du hurtigt pladen ud af ovnen og inddeler dejen i knækbrødsstykker med en kniv eller kanten af dejskraberen.

  • Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag stykkerne de sidste ca. 15 minutter.

  • Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og let lysebrune. Bræk dem fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse.

næringsindhold pr. person

Energi: 37 kcal

Protein: 1,5 g

Fedt: 2 g

Kulhydrat: 4 g

Kostfibre: 1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: