Nyd godt af vinterens lækre supper.

Spicy tomatsuppe med rejer og laks

Suppe behøver ikke være en kedelig fornøjelse. Prøv denne suppe af tomat med laks, rejer og torsk.

3. februar 2015 af Michelle Kristensen

Tomatsuppe med rejer

4 personer

2 laksesteaks
20 kæmperejer
1 torskefilet
1 fennikel
1 rødløg
½ grøn chili
3 fed hvidløg
2 stænger bladselleri
1 spsk. olie
2 spsk. hvidvinseddike
1½ tsk. salt
1½ grønsagsbouillonterning
2 dåser flåede tomater
2 spsk. tomatpuré
700 ml kogende vand
Kværnet peber

Topping

Bredbladet persille og bladselleri

 

Sådan gør du

  • Skær grønsagerne ud i mindre stykker. Kom olie i en stor gryde, og svits grønsagerne i 10 min. Tilsæt herefter flåede tomater og tomatpuré samt krydderier. Lad det simre i 2 min.

 

  • Kom vand og Herbamare i gryden, og lad det hele stå og småsimre i et par minutter, inden du blender det sammen med en stavblender.

 

 

  • Det må gerne blendes lidt groft.

 

 

  • Skær skindet af laksen, del de to steaks i mindre stykker, og pil rejerne.

 

 

  • Kom laks og rejer ned i suppen, læg låg på gryden, og lad det småsimre i 20 min.

 

 

  • Smag til med salt og peber.

 

 

  • Anret suppen i 4 portionsskåle, og top op med bredbladet persille og knasende sprød bladselleri i små tern.

 LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: