Spicy tomatsuppe med rejer og laks

1 time

Suppe behøver ikke være en kedelig fornøjelse. Prøv denne suppe af tomat med laks, rejer og torsk.

Nyd godt af vinterens lækre supper.

Spicy tomatsuppe med rejer og laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 laksesteaks
  • 10 kæmperejer
  • ½ torskefilet
  • ½ fennikel
  • ½ rødløg
  • ¼ grøn chili
  • 1½ fed hvidløg
  • 1 stængler bladselleri
  • ½ spsk. olie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ¾ tsk. salt
  • ¾ grønsagsbouillonterning
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 350 ml kogende vand
  • Kværnet peber

Topping

  • Bredbladet persille og bladselleri

Sådan gør du

  • Skær grønsagerne ud i mindre stykker. Kom olie i en stor gryde, og svits grønsagerne i 10 min. Tilsæt herefter flåede tomater og tomatpuré samt krydderier. Lad det simre i 2 min.
  • Kom vand og bouillon i gryden, og lad det hele stå og småsimre i et par minutter, inden du blender det sammen med en stavblender.
  • Det må gerne blendes lidt groft.
  • Skær skindet af laksen, del de to steaks i mindre stykker, og pil rejerne.
  • Kom laks og rejer ned i suppen, læg låg på gryden, og lad det småsimre i 20 min.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen i 4 portionsskåle, og top op med bredbladet persille og knasende sprød bladselleri i små tern.

LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?