Vegansk morgenmad: Avocadotoast med chilihummus og gnavegrønt

20 minutter
522 kcal

Morgenmad behøver ikke være lig med mælkeprodukter. Denne morgenmad giver grøn energi og er både god til veganere og alle mulige andre.

Avocadomad med chilihummus

KOM GODT I GANG med dit indtag af grøntsager allerede fra morgenen af.

© wichmann+bendtsen

Vegansk morgenmad: Avocadotoast med chilihummus og gnavegrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 skiver groft brød
  • 1 avocado
  • ½ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld friske spirer
  • 400 g gnavegrønt

Chilihummus

  • ½ ds. kikærter
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g soltørrede tomater
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser til hummussen, til du har en jævn og cremet konsistens. Smag til med salt, peber og chili.
  • Smør brødskiverne med lidt hummus, og top med fintsnittet avocado, citronsaft, salt, peber og friske spirer.
  • Servér resten af hummussen som dip til valgfrit gnavegrønt.

TIPS

  • Gør din avocadomad ekstra festlig at se på (og spise) ved at pynte med syltede rødløg, fint høvlet fennikel el.lign.
  • Hummus kan udskiftes med (vegansk) pesto.
  • Er du ikke veganer, kan du evt. toppe avocadomaden med spejlæg eller små baconstykker.