Foto: Miklos Szabo

Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron

Denne snack er oplagt til dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

4 spsk. hummus

1 hjertesalatblad

100 g Grønne stænger af: gulerod, peberfrugt og agurk

3 kålbuketter: broccoli og/eller blomkål

1 san marzano-tomat eller anden lille, smagfuld tomat

Hummus

200 g kikærter*

½ dl koldpresset rapsolie

½ dl avocadoolie / ekstra jomfruolivenolie

3 spsk. tahin

1 tsk. stødt gurkemeje

Hvidløg

Citron

Havsalt

Friskkværnet sort peber

Sådan laver du hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

  • Udblød kikærterne i min. 8 timer, kog dem møre, og dræn dem (gem kogevandet).
  • Blend ærterne med de to slags olie, tahin, gurkemeje og så store dele af kogevandet, så du opnår en passende konsistens.
  • Smag til med hvidløg, citron, salt og peber.
  • Anret salatbladet med hummus, grønne stænger, kål og tomat ved siden af.

*Dåsekikærter kan sagtens bruges, de skal blot skylles. I stedet for kogevand kan du så bruge bouillon til hummusen.

næringsindhold pr. person

Energi: 238 kcal

Protein: 8,5 g

Fedt: 13,6 g

Kulhydrat: 24,5 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: