Foto: Miklos Szabo

Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron

Denne snack er oplagt til dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

1 person

4 spsk. hummus 
1 hjertesalatblad 
Grønne stænger af: gulerod, peberfrugt og agurk, i alt ca. 100 g 
3 kålbuketter: broccoli og/eller blomkål 
1 san marzano-tomat eller anden lille, smagfuld tomat

Hummus: 

200 g kikærter* 
½ dl koldpresset rapsolie 
½ dl avocadoolie/ekstra jomfruolivenolie 
3 spsk. tahin 
1 tsk. stødt gurkemeje 
Hvidløg 
Citron 
Havsalt 
Friskkværnet sort peber 


*Dåsekikærter kan sagtens bruges, de skal blot skylles. I stedet for kogevand kan du så bruge bouillon til hummusen.


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

  • Udblød kikærterne i min. 8 timer, kog dem møre, og dræn dem (gem kogevandet). 
  • Bland ærterne med de to slags olie, tahin, gurkemeje og så store dele af kogevandet, så du opnår en passende konsistens. 
  • Smag til med hvidløg, citron, salt og peber. 
  • Anret salatbladet med hummus, grønne stænger, kål og tomat ved siden af. 
Næringsindhold i hummus med tilbehør pr. person
Energi 238 kcal Protein 8,5 g Fedt 13,6 g Kulhydrat 24,5 g Kostfibre 7 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler