Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron

15 minutter
238 kcal

Denne snack er oplagt til dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

Foto: Miklos Szabo

Hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 8 spsk. hummus
  • 2 hjertesalatblad
  • 200 g Grønne stænger af: gulerod, peberfrugt og agurk
  • 6 kålbuketter: broccoli og/eller blomkål
  • 2 san marzano-tomat eller anden lille, smagfuld tomat

Hummus

  • 400 g kikærter
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 dl avocadoolie / ekstra jomfruolivenolie
  • 6 spsk. tahin
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • Hvidløg
  • Citron
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan laver du hummus med gurkemeje, hvidløg og citron til grønne stænger, tomat og kål-buketter

  • Udblød kikærterne i min. 8 timer, kog dem møre, og dræn dem (gem kogevandet).
  • Blend ærterne med de to slags olie, tahin, gurkemeje og så store dele af kogevandet, så du opnår en passende konsistens.
  • Smag til med hvidløg, citron, salt og peber.
  • Anret salatbladet med hummus, grønne stænger, kål og tomat ved siden af.

LÆS OGSÅ: Antiinflammatorisk kost – sådan skal du spise

TIP: Dåsekikærter kan sagtens bruges, de skal blot skylles. I stedet for kogevand kan du så bruge bouillon til hummusen.

LÆS OGSÅ: Hurtig og nem hjemmelavet hummus - med kikærter på dåse