Farverig broccolisuppe og rødbedechips

1,5 time

En farvesymfoni af en suppe med broccoli, toppet med rødbedechips og grillet kylling.

Broccolisuppe med rødbedechips

BROCCOLISUPPE Nyd godt af vinterens lækre supper.

Broccolisuppe med rødbedechips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • broccoli
  • Vand, der dækker broccolierne
  • ½ tsk. havsalt

Rødbedechips

  • 1 rødbeder
  • ½ spsk. olie
  • Havsalt

Grillet kylling

  • 2 kyllingefileter
  • 1 spsk. frisk timian
  • ½ tsk. rød chili, frisk
  • Havsalt og kværnet peber
  • ½ spsk. olie

Topping

  • Frisk timian og rødbedechips

Sådan laver du broccolisuppen

  • Skær rødbederne i meget tynde skiver (evt. på et mandolinjern), og vend dem med olie i en skål.

  • Fordel dem ud på en bageplade, drys med salt, og bag dem ved 150 grader i 30-45 min., til de er sprøde.

  • Kom olivenolie, timian, finthakket chili samt salt og peber på kyllingefileterne, og steg dem på en grillpande i 10-15 min.

  • Skær buketterne af broccoli­stokken, og kom dem ned i kogende vand med salt i. Vandet skal lige akkurat dække broccolierne. Kog dem i 3-4 min.

  • Hæld vandet fra (og gem vandet!!)

  • Blend broccolibuketterne med halvdelen af kogevandet.

  • Start med at blende ved at trykke på "pulse"- knappen et par gange, så du ikke giver den fuld gas med det samme. På den måde bliver broccolisuppen lettere cremet.

  • Blend derefter broccolisuppen helt sammen. Kom mere vand i lidt ad gangen, indtil du har den tykkelse, du ønsker.
  • Smag til med salt.
  • Anret i suppeskåle, og pynt med frisk timian og sprøde rødbedechips.
  • Server kyllingeschnitzlerne ved siden af broccolisuppen i skiver.