Broccolisuppe med rødbedechips
Broccolisuppe

Nyd godt af vinterens lækre supper.

Farverig broccolisuppe og rødbedechips

En farvesymfoni af en suppe med broccoli, toppet med rødbedechips og grillet kylling.

Broccolisuppe med rødbedechips

4 personer

3 stk. broccoli
Vand, der dækker broccolierne
1-2 tsk. havsalt

Rødbedechips

2 rødbeder
1 spsk. olie
Havsalt

Grillet kylling

4 kyllingefileter
2 spsk. frisk timian
1 tsk. rød chili, frisk
Havsalt og kværnet peber
1 spsk. olie

Topping

Frisk timian og rødbedechips

 

Sådan laver du broccolisuppen

  • Skær rødbederne i meget tynde skiver (evt. på et mandolinjern), og vend dem med olie i en skål.
  • Fordel dem ud på en bageplade, drys med salt, og bag dem ved 150 grader i 30-45 min., til de er sprøde.
  • Kom olivenolie, timian, finthakket chili samt salt og peber på kyllingefileterne, og steg dem på en grillpande i 10-15 min.
  • Skær buketterne af broccoli­stokken, og kom dem ned i kogende vand med salt i. Vandet skal lige akkurat dække broccolierne. Kog dem i 3-4 min.
  • Hæld vandet fra (og gem vandet!!)
  • Blend broccolibuketterne med halvdelen af kogevandet.
  • Start med at blende ved at trykke på "pulse"- knappen et par gange, så du ikke giver den fuld gas med det samme. På den måde bliver broccolisuppen lettere cremet.
  • Blend derefter broccolisuppen helt sammen. Kom mere vand i lidt ad gangen, indtil du har den tykkelse, du ønsker.
  • Smag til med salt.
  • Anret i suppeskåle, og pynt med frisk timian og sprøde rødbedechips.
  • Server kyllingeschnitzlerne ved siden af broccolisuppen i skiver.

 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: