Tzatziki

15 minutter
56 kcal

Opskrift på sund hjemmelavet tzatziki uden creme fraiche. Du kan have den færdig på et kvarter.

Tzatziki

TZATZIKI – ser bare rigtigt sommerligt ud med lidt friske urter og agurk på toppen.

© wichmann+bendtsen

Tzatziki

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 4 agurker
  • 1 tsk. flagesalt
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. hvidvinseddike, kan udelades
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1000 g græsk yoghurt, 2 %
  • 6 spsk. krydderurter, fx mynte og dild
  • ½ tsk. stødt hvid peber

Sådan gør du:

  • Riv agurken, og rør sammen med salt. Hæld det over i en sigte, og lad det hvile i 10 min.
  • Rør sammen med knuste hvidløg og herefter de øvrige ingredienser, og smag til.
  • Servér straks, eller opbevar på køl i en lufttæt beholder.

TIP Tzatziki bliver kun bedre af at stå et døgn og trække i køleskabet.

TIP Du kan skrabe kernerne ud af agurken, hvis du vil have din tzatziki mindre vandet.