Pasta kan sagtens være sundt, hvis du sørger for at gøre den grønnere, så mængden af kalorier og kulhydrater fortyndes og fibermængden vokser.

Sort pasta med laks i blå birkes

Laks med sprød top, sort pasta og cremet pesto er både en fryd for øjet og for ganen.

14. marts 2014 af Michelle Kristensen

Det skal du bruge

Til 2 personer
100 g frisk sort pasta

Grønt:

2 gulerødder
200 g rosenkål
1 rødløg
20 rosiner
1 tsk. olivenolie

Fisk:

2 laksesteaks a 125 g
½ lime
1 tsk. blå birkes
Havsalt og friskkværnet peber

Broccolipesto:

200 g kogt broccoli
½ avocado
Saft + skal fra ½ citron
2 fed knust hvidløg
²/3 tsk. havsalt
¼ tsk. friskkværnet peber
½ dl vand
¾ dl sojamælk

Sådan gør du

  • Læg rosinerne i blød vand i mindst 30 min., og tag dem op. Træk skindet af laksen, drys med birkes, dryp saften fra lime over, og krydr med salt og peber.

  • Bag fisken i ovnen ved 175˚ i 10-12 min.
  • Kom alle ingredienserne til broccolipestoen i en blender, og kør det fint sammen, eller brug en stavblender til det.

  • Rosenkål og gulerødder dampes let i 1 min.
  • Fisk og grøntsager anrettes oven på pastaen.

LÆS OGSÅ: Tab dig med squash-pasta

OBS!

Pastaen er flot, men vi kan ikke prale med, at den er fyldt med kostfibre. Det sørger broccolipestoen og rosenkålen til gengæld for, men hvis du gerne vil have endnu flere kostfibre, så anbefaler vi, at du vælger rugpasta i stedet.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler