Antiinflammatorisk grøn smoothie bowl

10 minutter
372 kcal

Prop morgenmadsskålen – og din mave – med grønne sager. Både smagen, sundhedsværdien og udseendet er i top, og du kan pynte med, hvad du nu lige har.

Skål med grøn smoothie bowl og pynt på toppen

DEN ER LET at lave – men også at tage med på farten. Godt bud på en morgenmad, der kan spises på kontoret.

© wichmann+bendtsen

Antiinflammatorisk grøn smoothie bowl

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g broccoli
  • 1 avocado
  • 5 cm ingefær
  • 2 håndfuld spinat
  • 1 frossen banan
  • ½ lime, saften
  • 1 spsk. hampefrø – kan udelades
  • 3 dl mælk eller plantedrik

Topping

  • Hampefrø
  • Hindbær
  • Blåbær
  • Kakaonibs

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser til smoothien, til du har en jævn og cremet konsistens.
  • Hæld smoothien i to skåle. Top med hampefrø, bær og kakaonibs.

TIPS

  • Du kan bruge frossen grønkål i stedet for spinat, men det kræver en ekstra god blender. Limesaft kan varieres med appelsin- eller citronsaft.
  • Det er avocadoen, der giver den cremede smoothie-agtige konsistens i en greenie. Den bidrager også med masser af sunde fedtsyrer og fibre. Sørg for at bruge en, der er godt moden.
  • Du kan også toppe med knasende nødder, granola eller frisk frugt.
  • Lidt banan kan gøre din smoothie mindre bitter i smagen. Brug en, der er overmoden for mere sødme.