Brød med banan og bær
© wichmann+bendtsen

Bananbrød med bær, frø og kerner

Bananbrød med bær, frø og kerner er perfekt til at stille den lille sult om eftermiddagen, give et energiboost før træningen eller som dessert efter aftensmaden. Velbekomme.

19. oktober 2018 af Signe Moesby Leth

Bananbrød med bær, frø og kerner

10 skiver

3 store bananer, meget modne
2 æg
1 dl akaciehonning
½ dl kokosolie samt lidt ekstra til formen
4 spsk. skyr
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
¹/³ tsk. havsalt
3½ dl boghvedemel
1 dl frø og kerner, blandede, fx solsikke-, hør- og chiafrø samt græskarkerner
2 dl bær, blandede, fx hindbær, blåbær og brombær

Sådan laver du bananbrød

  • Forvarm din ovn til 175 gr. 
  • Mos bananerne grundigt, og bland dem i en skål med æg, honning, kokosolie og skyr.
  • Tilsæt resten af ingredien­serne undtagen bærrene, og rør det grundigt sammen. Slut af med forsigtigt at folde bærrene i dejen.
  • Hæld dejen i en brødform smurt med lidt kokosolie, og bag brødet i ca. 50 min., indtil det er gennembagt og gyldent.
  • Lad brødet køle lidt af, inden du tager det ud af formen, men servér det gerne lunt.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 295 kcal
Protein: 6,5 g
Fedt: 11,7 g
Kulhydrat: 41,8 g
Kostfibre: 1,9 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler