Bananbrød med bær, frø og kerner

1 time
295 kcal

Bananbrød med bær, frø og kerner er perfekt til at stille den lille sult om eftermiddagen, give et energiboost før træningen eller som dessert efter aftensmaden. Velbekomme.

Brød med banan og bær

Bananbrød med bær, frø og kerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 skiver

  • ½ store bananer, meget modne
  • ½ æg
  • ¼ dl akaciehonning
  • ¼ dl kokosolie samt lidt ekstra til formen
  • ¾ spsk. skyr
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • tsk. havsalt
  • ½ dl boghvedemel
  • ¼ dl frø og kerner, blandede, fx solsikke-, hør- og chiafrø samt græskarkerner
  • ½ dl bær, blandede, fx hindbær, blåbær og brombær

Sådan laver du bananbrød

  • Forvarm din ovn til 175 gr.
  • Mos bananerne grundigt, og bland dem i en skål med æg, honning, kokosolie og skyr.
  • Tilsæt resten af ingredien­serne undtagen bærrene, og rør det grundigt sammen. Slut af med forsigtigt at folde bærrene i dejen.
  • Hæld dejen i en brødform smurt med lidt kokosolie, og bag brødet i ca. 50 min., indtil det er gennembagt og gyldent.
  • Lad brødet køle lidt af, inden du tager det ud af formen, men servér det gerne lunt.

LÆS OGSÅ: Sunde opskrifter med banan og sundt bananbrød.