Bananbrød med bær, frø og kerner
10 skiver
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 50 minutter
Tid i alt: 1 time
INGREDIENSER
3 store bananer, meget modne
2 æg
1 dl akaciehonning
½ dl kokosolie samt lidt ekstra til formen
4 spsk. skyr
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
¹/³ tsk. havsalt
3½ dl boghvedemel
1 dl frø og kerner, blandede, fx solsikke-, hør- og chiafrø samt græskarkerner
2 dl bær, blandede, fx hindbær, blåbær og brombær
Sådan laver du bananbrød
- Forvarm din ovn til 175 gr.
- Mos bananerne grundigt, og bland dem i en skål med æg, honning, kokosolie og skyr.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen bærrene, og rør det grundigt sammen. Slut af med forsigtigt at folde bærrene i dejen.
- Hæld dejen i en brødform smurt med lidt kokosolie, og bag brødet i ca. 50 min., indtil det er gennembagt og gyldent.
- Lad brødet køle lidt af, inden du tager det ud af formen, men servér det gerne lunt.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 295 kcal
Protein: 6,5 g
Fedt: 11,7 g
Kulhydrat: 41,8 g
Kostfibre: 1,9 g