Grønkålssalat i flere farver

20 minutter
282 kcal

Lav en grønkålssalat i flere farver til mellemmåltid og bliv glad i både krop og sind. Se her hvordan du kombinerer grønkål, ananas, feta og granatæble i en farverig salat.

Foto: Miklos Szabo

Grønkålssalat i flere farver

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 6 halve valnøddekerner (en halv valnøddekerne er det halve af indholdet i en hel valnød)
  • 18 cashewnødder
  • 200 g grønkål, nettovægt
  • 100 g ananas
  • 2 spsk. granatæblekerner
  • 50 g feta
  • 2 tsk. dressing*

Dressing

  • 2 spsk. grov dijonsennep
  • 1 dl hvidvinseddike
  • havsalt
  • 4 dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Rist nødderne let på en tør pande.

  • Skyl og skær kålen meget fint. Først skal kålen skylles, så skal selve kålen skæres fri på hver side af midterstrengen, der kasseres. Skyl kålen igen og slyng den tør i salatslynge eller salatslyngepose. Det er SÅ vigtigt. Kål skal knase mellem tænderne, men ikke fordi der er sand/jord, der ikke er skyllet fra. Og så skal den være saftig, men

    ikke af overskydende skyllevand.

  • Skær ananas i tern.

  • Anret grønkålen med ananas, ristede nødder og granatæblekerner. Smuldr feta og dryp med dressing.

*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.