Foto: Miklos Szabo

Grønkålssalat i flere farver

Lav en grønkålssalat i flere farver til mellemmåltid og bliv glad i både krop og sind. Se her hvordan du kombinerer grønkål, ananas, feta og granatæble i en farverig salat.

2. december 2015 af Anne Larsen

Grønkålssalat i flere farver

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

3 halve valnøddekerner (en halv valnøddekerne er det halve af indholdet i en hel valnød)

9 cashewnødder

100 g grønkål, nettovægt

50 g ananas

1 spsk. granatæblekerner

25 g feta

1 tsk. dressing*

Dressing

1 spsk. grov dijonsennep

½ dl hvidvinseddike

havsalt

2 dl koldpresset rapsolie

friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Rist nødderne let på en tør pande.
  • Skyl og skær kålen meget fint. Først skal kålen skylles, så skal selve kålen skæres fri på hver side af midterstrengen, der kasseres. Skyl kålen igen og slyng den tør i salatslynge eller salatslyngepose. Det er SÅ vigtigt. Kål skal knase mellem tænderne, men ikke fordi der er sand/jord, der ikke er skyllet fra. Og så skal den være saftig, men
    ikke af overskydende skyllevand.
  • Skær ananas i tern.
  • Anret grønkålen med ananas, ristede nødder og granatæblekerner. Smuldr feta og dryp med dressing.


*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.

næringsindhold pr. person

Energi: 282 kcal

Protein: 12,2 g

Fedt: 17,2 g

Kulhydrat: 23,8 g

Kostfibre: 7,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: