Grønkålssuppe med chili

Lav farverig grønkålssuppe med chili, hvidløg, bagte tomater og kylling til aftensmad. Læs hvordan, du gør, herunder.

Grønkålssuppe med chili

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 2 timer

INGREDIENSER

2 personer

200 g kogt kyllingekød - kyllingekødet kan fx være pillet fra en hel kogt kylling, eller det kan være et bryst eller et lår, der

koges isoleret til formålet.

6 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater

200 g grønkål, nettovægt

6 dl hønsebouillon*

1⁄2 tsk. stødte, tørrede chiliflager

1 fed hvidløg

2 spsk. avocadoolie

havsalt og friskkværnet sort peber

en lille håndfuld brøndkarse

  • Bag tomaterne ved 190 °C i 10 minutter.
  • Gør grønkålen i stand. Skær midterstrengen fri og kassér den. Skær bladene i mindre stykker, skyl dem grundigt og slyng dem tørre.
  • Kog bouillonen op, kom grønkål ved og kog i 5 minutter. Blend suppen med chili, presset hvidløg og avocadoolie. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen med bagte tomater, kylling og brøndkarse.


*Hønsebouillon: Find opskriften her

Næringsindhold i grønkålssuppe pr. person
Energi: 425 kcal Protein: 30,2 g Fedt: 24 g Kulhydrat: 28,3 g Kostfibre: 10,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: