Grønkålssuppe med chili

2 timer

Lav farverig grønkålssuppe med chili, hvidløg, bagte tomater og kylling til aftensmad. Læs hvordan, du gør, herunder.

Grønkålssuppe med chili

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 200 g kogt kyllingekød - kyllingekødet kan fx være pillet fra en hel kogt kylling, eller det kan være et bryst eller et lår, der
  • koges isoleret til formålet.
  • 6 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater
  • 200 g grønkål, nettovægt
  • 6 dl hønsebouillon*
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. avocadoolie
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • en lille håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  • Bag tomaterne ved 190 °C i 10 minutter.

  • Gør grønkålen i stand. Skær midterstrengen fri og kassér den. Skær bladene i mindre stykker, skyl dem grundigt og slyng dem tørre.

  • Kog bouillonen op, kom grønkål ved og kog i 5 minutter. Blend suppen med chili, presset hvidløg og avocadoolie. Smag til med salt og peber.

  • Anret suppen med bagte tomater, kylling og brøndkarse.

[\Hønsebouillon: Find opskriften her](https://iform.dk/sunde-opskrifter/aftensmad/mulligatawny-med-gurkemeje)*