Grønkålssuppe med chili

2 timer
425 kcal

Lav farverig grønkålssuppe med chili, hvidløg, bagte tomater og kylling til aftensmad. Læs hvordan, du gør, herunder.

Grønkålssuppe med chili

Grønkålssuppe med chili

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 200 g kogt kyllingekød - kyllingekødet kan fx være pillet fra en hel kogt kylling, eller det kan være et bryst eller et lår, der
  • koges isoleret til formålet.
  • 6 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater
  • 200 g grønkål, nettovægt
  • 6 dl hønsebouillon*
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. avocadoolie
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • en lille håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  • Bag tomaterne ved 190 °C i 10 minutter.
  • Gør grønkålen i stand. Skær midterstrengen fri og kassér den. Skær bladene i mindre stykker, skyl dem grundigt og slyng dem tørre.
  • Kog bouillonen op, kom grønkål ved og kog i 5 minutter. Blend suppen med chili, presset hvidløg og avocadoolie. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen med bagte tomater, kylling og brøndkarse.

Hønsebouillon: Find opskriften her