Romescosauce

25 minutter
254 kcal

Perfekt på tapas-bordet, i en sandwich, på salat, pasta og en bolle med ost. Her får du vores bedste opskrift på en dip a la romesco.

En skål romesco sauce

ROMESCO SAUCE – er perfekt til tapas, da den passer som dyppelse til al slags brød, kød og fisk.

© wichmann+bendtsen

Romescosauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ røde peberfrugter
  • ½ dl mandler, usaltede
  • 46 g soltørrede tomater
  • ⅓ fed hvidløg
  • ⅓ tsk. sød paprika
  • ⅓ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ spsk. rødvinseddike, kan udelades
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Del peberfrugterne i kvarter, og bag i ca. 20 min., til de tager farve og er møre.
  • Kør peberfrugterne i en foodprocessor sammen med mandler, drænede soltørrede tomater, knuste hvidløgsfed, krydderier, eddike, olie og vand, til du har en cremet dip.

TIP: Tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Smag dippen til, og juster mængden af krydderier til din smag.

I FORM nr. 12/2023