Romescosauce

25 minutter
254 kcal

Perfekt på tapas-bordet, i en sandwich, på salat, pasta og en bolle med ost. Her får du vores bedste opskrift på en dip a la romesco.

En skål romesco sauce

ROMESCO SAUCE – er perfekt til tapas, da den passer som dyppelse til al slags brød, kød og fisk.

© wichmann+bendtsen

Romescosauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ røde peberfrugter
  • ½ dl mandler, usaltede
  • 46 g soltørrede tomater
  • ⅓ fed hvidløg
  • ⅓ tsk. sød paprika
  • ⅓ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ spsk. rødvinseddike, kan udelades
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Del peberfrugterne i kvarter, og bag i ca. 20 min., til de tager farve og er møre.
  • Kør peberfrugterne i en foodprocessor sammen med mandler, drænede soltørrede tomater, knuste hvidløgsfed, krydderier, eddike, olie og vand, til du har en cremet dip.

TIP Tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Smag dippen til, og juster mængden af krydderier til din smag.

I FORM nr. 12/2023