Skål med suppe og skærebræt med chili
© wichmann+bendtsen

Spicy kyllingesuppe

På bare 30 minutter kan du lave en skøn men stærk kyllingesuppe.

5. februar 2019 af Anne Larsen

Spicy kyllingesuppe

2 personer

1 stort løg
2 porrer 
200 g knoldselleri 
Havsalt
1 stor buket timian
2 kyllinge­bryster a ca. 150 g 
½ rød chili
1 stor knold ingefær
2 stængler citrongræs
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 gulerødder
200 g spidskål, grøn eller lilla
12 daddeltomater eller cherrytomater
Sort peber, friskkværnet
2 små håndfulde bønnespirer
1 håndfuld koriander

Sådan laver du spicy kyllingesuppe

  • Skær løg, porre og selleri groft. Hæld 0,75 l kogende vand over, og kog op med salt.
  • Kom timian og kyllingebryster ved. Lad det simre i 15 min. Skær derefter kyllingebrysterne i tern.
  • Snit chili, ingefær og det inderste, bløde af citrongræsset fint. Steg det hele blankt i olivenolie i en stor gryde.
  • Si suppen, og hæld væden i gryden med chili, ingefær og citrongræs.
  • Skær gulerod og kål fint, kom det i gryden, og lad det simre i 5 min. Tilsæt kylling og de hele tomater, og lad det simre i 3-4 min.
  • Smag til med salt og peber, og anret med spirer og frisk koriander.

Tip! Du kan bruge kyllinge- eller grøntsagsbouillon i stedet for vand for at få en dybere smag.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 502 kcal
Protein: 41,2 g
Fedt: 19,1 g
Kulhydrat: 49,4 g
Kostfibre: 15 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Vil du gerne slippe for at have menstruation?


I FORM anbefaler