Spicy kyllingesuppe

30 minutter
502 kcal

På bare 30 minutter kan du lave en skøn men stærk kyllingesuppe.

Skål med suppe og skærebræt med chili

Spicy kyllingesuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 stort løg
  • 2 porrer
  • 200 g knoldselleri
  • Havsalt
  • 1 stor buket timian
  • 2 kyllinge­bryster a ca. 150 g
  • ½ rød chili
  • 1 stor knold ingefær
  • 2 stængler citrongræs
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 gulerødder
  • 200 g spidskål, grøn eller lilla
  • 12 daddeltomater eller cherrytomater
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 små håndfulde bønnespirer
  • 1 håndfuld koriander

Sådan laver du spicy kyllingesuppe

  • Skær løg, porre og selleri groft. Hæld 0,75 l kogende vand over, og kog op med salt.
  • Kom timian og kyllingebryster ved. Lad det simre i 15 min. Skær derefter kyllingebrysterne i tern.
  • Snit chili, ingefær og det inderste, bløde af citrongræsset fint. Steg det hele blankt i olivenolie i en stor gryde.
  • Si suppen, og hæld væden i gryden med chili, ingefær og citrongræs.
  • Skær gulerod og kål fint, kom det i gryden, og lad det simre i 5 min. Tilsæt kylling og de hele tomater, og lad det simre i 3-4 min.
  • Smag til med salt og peber, og anret med spirer og frisk koriander.

TIP! Du kan bruge kyllinge- eller grøntsagsbouillon i stedet for vand for at få en dybere smag.