Foto: Miklos Szabo

Sortkålssuppe med hvide bønner

Spis autentisk italiensk suppe med sortkål, hvide bønner, tomat og parmesan til aftensmad. Se her, hvordan du laver sortkålssuppen.

Sortkålssuppe med hvid bønner

2 personer

2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarende til 1 dl rå
200 g sortkål, nettovægt, alternativt savojkål
1 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1⁄4 - 1⁄2 tsk stødte, tørrede chiliflager
12 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater
6 dl hønsebouillon*
havsalt og friskkværnet sort peber
høvlet parmesan


*Hønsebouillon:

1 kylling
vand
suppevisk af:
1 gult løg
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
en lille blok knoldselleri
en buket timian, bundet
10 sorte peberkorn
3 laurbærblade
havsalt


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du sortkålssuppe

  • Gør kålen i stand. Skær midterstrengen fra og lidt af bunden, kassér dette. Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og slyng kålen tør.
  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse kort tid i en spiseskefuld olie. Kom kålen ved og vend godt i gryden, mens kålen bliver blød. Kom chili og tomater ved. Spæd med bouillon og lad suppen simre 5 minutter. Kom bønnerne ved og varm godt igennem. Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
  • Tag en stavblender og plump ned 5 steder i suppen og tryk kort tid. Suppen skal ikke være blendet, blot en ganske lille smule, så den fremstår rustik. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen med høvlet parmesan.


*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.

Næringsindhold i sortkålssuppe pr. person
Energi 487 kcal Protein 23,1 g Fedt 23,4 g Kulhydrat 53,4 g Kostfibre 13,7 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: