Sortkålssuppe med hvide bønner
Spis autentisk italiensk suppe med sortkål, hvide bønner, tomat og parmesan til aftensmad. Se her, hvordan du laver sortkålssuppen.
Spis autentisk italiensk suppe med sortkål, hvide bønner, tomat og parmesan til aftensmad. Se her, hvordan du laver sortkålssuppen.
Foto: Miklos Szabo
Gør kålen i stand. Skær midterstrengen fra og lidt af bunden, kassér dette. Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og slyng kålen tør.
Skær hvidløg i fine tern, og steg disse kort tid i en spiseskefuld olie. Kom kålen ved og vend godt i gryden, mens kålen bliver blød. Kom chili og tomater ved. Spæd med bouillon og lad suppen simre 5 minutter. Kom bønnerne ved og varm godt igennem. Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
Tag en stavblender og plump ned 5 steder i suppen og tryk kort tid. Suppen skal ikke være blendet, blot en ganske lille smule, så den fremstår rustik. Smag til med salt og peber.
Anret suppen med høvlet parmesan.
*Hønsebouillon
Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.
Næringsindhold i sortkålssuppe pr. person |
---|
Energi 487 kcal Protein 23,1 g Fedt 23,4 g Kulhydrat 53,4 g Kostfibre 13,7 g |