Foto: Miklos Szabo

Sortkålssuppe med hvide bønner

Spis autentisk italiensk suppe med sortkål, hvide bønner, tomat og parmesan til aftensmad. Se her, hvordan du laver sortkålssuppen.

2. december 2015 af Anne Larsen

Sortkålssuppe med hvid bønner

2 personer

2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarende til 1 dl rå
200 g sortkål, nettovægt, alternativt savojkål
1 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1⁄4 - 1⁄2 tsk stødte, tørrede chiliflager
12 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater
6 dl hønsebouillon*
havsalt og friskkværnet sort peber
høvlet parmesan


*Hønsebouillon:

1 kylling
vand
suppevisk af:
1 gult løg
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
en lille blok knoldselleri
en buket timian, bundet
10 sorte peberkorn
3 laurbærblade
havsalt


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du sortkålssuppe

  • Gør kålen i stand. Skær midterstrengen fra og lidt af bunden, kassér dette. Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og slyng kålen tør.
  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse kort tid i en spiseskefuld olie. Kom kålen ved og vend godt i gryden, mens kålen bliver blød. Kom chili og tomater ved. Spæd med bouillon og lad suppen simre 5 minutter. Kom bønnerne ved og varm godt igennem. Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
  • Tag en stavblender og plump ned 5 steder i suppen og tryk kort tid. Suppen skal ikke være blendet, blot en ganske lille smule, så den fremstår rustik. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen med høvlet parmesan.


*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.

Næringsindhold i sortkålssuppe pr. person
Energi 487 kcal Protein 23,1 g Fedt 23,4 g Kulhydrat 53,4 g Kostfibre 13,7 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler