Sortkålssuppe med hvide bønner

2 timer

Spis autentisk italiensk suppe med sortkål, hvide bønner, tomat og parmesan til aftensmad. Se her, hvordan du laver sortkålssuppen.

Foto: Miklos Szabo

Sortkålssuppe med hvid bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarende til 1 dl rå
  • 200 g sortkål/palmekål, nettovægt, alternativt savojkål
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 12 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater
  • 6 dl hønsebouillon*
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • høvlet parmesan

*Hønsebouillon:

  • 1 kylling
  • vand

suppevisk af:

  • 1 gult løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • 1 lille blok knoldselleri
  • 1 bundt timian, bundet
  • 10 sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • havsalt

Sådan laver du sortkålssuppe

  • Gør kålen i stand. Skær midterstrengen fra og lidt af bunden, kassér dette. Skær bladene i mindre stykker. Skyl grundigt og slyng kålen tør.

  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse kort tid i en spiseskefuld olie. Kom kålen ved og vend godt i gryden, mens kålen bliver blød. Kom chili og tomater ved. Spæd med bouillon og lad suppen simre 5 minutter. Kom bønnerne ved og varm godt igennem. Kom den sidste spiseskefuld olie ved.

  • Tag en stavblender og plump ned 5 steder i suppen og tryk kort tid. Suppen skal ikke være blendet, blot en ganske lille smule, så den fremstår rustik. Smag til med salt og peber.

  • Anret suppen med høvlet parmesan.

*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.

  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.

  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.

  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.

  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.


Newsletter background