Sauteret spinat med avocado

15 minutter
371 kcal

Lav morgenmad i grønne nuancer med spinat, avocado og brøndkarse samt laks og æg. Læs her, hvordan du laver grøn morgenmad.

Sauteret spinat med avocado

Foto: Miklos Szabo

Sauteret spinat med avocado

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 200 g spæd spinat
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 150 g røget laks
  • 2 avocado
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 2 håndfuld brøndkarse
  • 2 tsk. lys eddike
  • 2 stort æg

Sådan laver du sauteret spinat med avocado

  • Skyl spinaten grundigt, kom den i en sigte til afdrypning. Varm olien op i en gryde og kom spinaten ved, sammen med et nip salt. Lad den reducere og læg den derefter op i sigten igen. Tryk den let, lige inden anretning.

  • Anret spinaten med røget laks, skiver af avocado med dryp af citron og friskkværnet peber.

  • Skyl brøndkarse og pak den ind i køkkenrulle.

  • Kog en grydefuld vand op med et nip salt og eddike. Når det koger, tag det af varmen, sluk for blusset. Lav en hvirvel med et piskeris, og når den er ved at aftage, knæk æggeskallen og lad ægget glide ned i midten af hvirvlen. Sæt gryden på det slukkede blus – er det gas, så lad den stå på svageste blus. Lad gryden stå og få eftervarme eller svag varme i 3 minutter. Tag ægget op med en hulske.

  • Anret ægget på laksen og med brøndkarse på toppen.