Foto: Miklos Szabo

Sauteret spinat med avocado

Lav morgenmad i grønne nuancer med spinat, avocado og brøndkarse samt laks og æg. Læs her, hvordan du laver grøn morgenmad.

2. december 2015 af Anne Larsen

Sauteret spinat med avocado

1 person

100 g spæd spinat
1 tsk ekstra jomfruolivenolie
havsalt
75 g røget laks
1⁄2 avocado
citron
friskkværnet sort peber
en håndfuld brøndkarse
1 tsk lys eddike
1 stort æg

Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du sauteret spinat med avocado

  • Skyl spinaten grundigt, kom den i en sigte til afdrypning. Varm olien op i en gryde og kom spinaten ved, sammen med et nip salt. Lad den reducere og læg den derefter op i sigten igen.Tryk den let, lige inden anretning.
  • Anret spinaten med røget laks, skiver af avocado med dryp af citron og friskkværnet peber.
  • Skyl brøndkarse og pak den ind i køkkenrulle.
  • Kog en grydefuld vand op med et nip salt og eddike. Når det koger, tag det af varmen, sluk for blusset. Lav en hvirvel med et piskeris, og når den er ved at aftage, knæk æggeskallen og lad ægget glide ned i midten af hvirvlen. Sæt gryden på det slukkede blus – er det gas, så lad den stå på svageste blus. Lad gryden stå og få eftervarme eller svag varme i 3 minutter. Tag ægget op med en hulske.
  • Anret ægget på laksen og med brøndkarse på toppen.

Næringsindhold i sauteret spinat pr. person
Energi 371 kcal Protein 27,2 g Fedt 25,5 g Kulhydrat 11,7 g Kostfibre 5,1 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler