Salat med ristet blomkål og mandler

40 minutter
506 kcal

Prøv denne lækre salat med inspiration fra Mellemøsten med ristet blomkål, mandler, dadler og tahindressing. Spis den, som den er, eller som tilbehør til kød.

Ristet blomkål med mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ råt blomkålshoved
  • ½ spsk. koldpresset olivenolie
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ½ knsp. stødt cayenne­peber eller mere efter smag
  • 100 g belugalinser eller andre
  • 50 g mandler
  • 5 dadler udstenede
  • ½ lille rødløg
  • 50 g spinat eller andre salater
  • Spirer til topping

Dressing

  • 1 spsk. tahin
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. honning
  • 1 spsk. vand eller mere efter smag

Sådan laver du ristet blomkålsalat

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Del blomkålen i mindre buketter, og hak stokken.
  • Bred det ud på en bageplade. Bland olie og krydderier, og hæld det ud over blomkålen.
  • Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med ½ liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min. Hæld resten af vandet fra, og sæt dem til afkøling.
  • Tag blomkålen ud af ovnen, kom det i en stor skål, og stil det til afkøling.
  • Skru ovnen ned på 175 grader, og tørrist mandlerne i ca. 10 min. Rør lidt rundt i dem af og til.
  • Pisk dressingen sammen, og bland den med linserne.
  • Snit dadlerne, og hak løget.
  • Tag mandlerne ud af ovnen, og hak dem groft.
  • Kom alle ingredienserne op til blomkålen, og mix det hele.
  • Top med spirer.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter