© David Frenkiel, Green Kitchen

Salat med ristet blomkål og mandler

Prøv denne lækre salat med inspiration fra mellemøsten med ristet blomkål, mandler, dadler og tahindressing. Spis den, som den er, eller som tilbehør til kød.

Ristet blomkål med mandler

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

1 råt blomkålshoved

1 spsk. koldpresset olivenolie

¼ tsk. stødt spidskommen

¼ tsk. stødt kanel

¼ tsk. stødt ingefær

1 knsp. stødt cayenne­peber eller mere efter smag

200 g belugalinser eller andre

100 g mandler

10 dadler udstenede

1 lille rødløg

100 g spinat eller andre salater

Spirer til topping

Dressing

2 spsk. tahin

1 spsk. citronsaft

1 spsk. honning

2 spsk. vand eller mere efter smag

Sådan laver du ristet blomkålsalat

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Del blomkålen i mindre buketter, og hak stokken.
  • Bred det ud på en bageplade. Bland olie og krydderier, og hæld det ud over blomkålen.
  • Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med ½ liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min. Hæld resten af vandet fra, og sæt dem til afkøling.
  • Tag blomkålen ud af ovnen, kom det i en stor skål, og stil det til afkøling.
  • Skru ovnen ned på 175 grader, og tørrist mandlerne i ca. 10 min. Rør lidt rundt i dem af og til.
  • Pisk dressingen sammen, og bland den med linserne.
  • Snit dadlerne, og hak løget.
  • Tag mandlerne ud af ovnen, og hak dem groft.
  • Kom alle ingredienserne op til blomkålen, og mix det hele.
  • Top med spirer.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

næringsindhold pr. person

Energi: 506 kcal

Protein: 24 g

Fedt: 18,9 g

Kulhydrat: 66,4 g

Kostfibre: 12,1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: