© David Frenkiel, Green Kitchen

Salat med ristet blomkål og mandler

Prøv denne lækre salat med inspiration fra mellemøsten med ristet blomkål, mandler, dadler og tahindressing. Spis den, som den er, eller som tilbehør til kød.

23. oktober 2015 af Luise Vindahl

Ristet blomkål med mandler

4 personer

1 råt blomkålshoved
1 spsk. koldpresset olivenolie
¼ tsk. stødt spidskommen
¼ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt ingefær
1 knivspids stødt cayenne­peber eller mere efter smag
200 g belugalinser eller andre
100 g mandler
10 dadler udstenede
1 lille rødløg
100 g spinat eller andre salater
Spirer til topping

LÆS OGSÅ: Mandler holder hjertet sundt og taljen slank.

Dressing

2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
2 spsk. vand eller mere efter smag

Sådan laver du ristet blomkålsalat

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Del blomkålen i mindre buketter, og hak stokken.
  • Bred det ud på en bageplade. Bland olie og krydderier, og hæld det ud over blomkålen.
  • Skyl linserne, og kog dem under låg i en gryde med ½ liter vand og lidt salt ved svag varme i ca. 20 min. Hæld resten af vandet fra, og sæt dem til afkøling.
  • Tag blomkålen ud af ovnen, kom det i en stor skål, og stil det til afkøling.
  • Skru ovnen ned på 175 grader, og tørrist mandlerne i ca. 10 min. Rør lidt rundt i dem af og til.
  • Pisk dressingen sammen, og bland den med linserne.
  • Snit dadlerne, og hak løget.
  • Tag mandlerne ud af ovnen, og hak dem groft.
  • Kom alle ingredienserne op til blomkålen, og mix det hele.
  • Top med spirer.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: