Risotto med svampe og speltkerner

30 minutter
555 kcal

Kombinationen af svampe, speltkerner, hvidløg og broccoli giver en super lækker aftensmad med et væld af antioxidanter, der styrker dit immunforsvar. Uhmm....snup opskriften.

Risotto med svampe og speltkerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 600 g svampemiks
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 80 g speltkerner
  • 1 dl tør hvidvin
  • 4 dl grønsagssuppe
  • 200 g broccoli
  • 1 dl timian og basilikum
  • Salt
  • Peber
  • 30 g parmesan

Sådan laver du svamperisottto

  • Bland nogle svampe efter smag, skær dem i større stykker, og steg dem i olien.

  • Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg lidt videre.

  • Tilsæt spelt og hvidvin, og mæt så risottoen med suppen, ca. 1 dl ad flere gange i 20 min.

  • Risottoen må ikke koge tør, og den må heller ikke være for våd.

  • Når den er næsten al dente, tilsættes broccolibuketter, og de koger så møre i sidste kogeomgang på ca. 3 min.

  • Smages til med hakkede krydderurter, salt, peber og serveres med parmesan til at høvle over.

Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Derfor er den sund:

Kombinationen af svampe og grønsager resulterer i et væld af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. En portion dækker hele dit dagsbehov for bl.a. immunforsvarsstyrkende C-vitamin og betacaroten og rummer desuden en masse selen, der bl.a. beskytter dig mod kræft og hjerte-kar-sygdomme. Også mineraler som fx knoglestyrkende kalcium og væskeregulerende kalium findes i store mængder i denne ret.