Risotto med svampe og speltkerner
1 person
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Tid i alt: 30 minutter
300 g svampemiks
1 tsk. olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
40 g speltkerner
1/2 dl tør hvidvin
2-3 dl grønsagssuppe
100 g broccoli
1/2 dl timian og basilikum
Salt
Peber
15 g parmesan
Sådan laver du svamperisottto
- Bland nogle svampe efter smag, skær dem i større stykker, og steg dem i olien.
- Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg lidt videre.
- Tilsæt spelt og hvidvin, og mæt så risottoen med suppen, ca. 1 dl ad flere gange i 20 min.
- Risottoen må ikke koge tør, og den må heller ikke være for våd.
- Når den er næsten al dente, tilsættes broccolibuketter, og de koger så møre i sidste kogeomgang på ca. 3 min.
- Smages til med hakkede krydderurter, salt, peber og serveres med parmesan til at høvle over.
Derfor er den sund:
Kombinationen af svampe og grønsager resulterer i et væld af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. En portion dækker hele dit dagsbehov for bl.a. immunforsvarsstyrkende C-vitamin og betacaroten og rummer desuden en masse selen, der bl.a. beskytter dig mod kræft og hjerte-kar-sygdomme. Også mineraler som fx knoglestyrkende kalcium og væskeregulerende kalium findes i store mængder i denne ret.
næringsindhold pr. person
Energi: 555 kcal
Protein: 29 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 16 g