Risotto med svampe og speltkerner

Kombinationen af svampe, speltkerner, hvidløg og broccoli giver en super lækker aftensmad med et væld af antioxidanter, der styrker dit immunforsvar. Uhmm....snup opskriften.

Risotto med svampe og speltkerner

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

300 g svampemiks

1 tsk. olivenolie

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

40 g speltkerner

1/2 dl tør hvidvin

2-3 dl grønsagssuppe

100 g broccoli

1/2 dl timian og basilikum

Salt

Peber

15 g parmesan

Sådan laver du svamperisottto

  • Bland nogle svampe efter smag, skær dem i større stykker, og steg dem i olien. 
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg lidt videre. 
  • Tilsæt spelt og hvidvin, og mæt så risottoen med suppen, ca. 1 dl ad flere gange i 20 min. 
  • Risottoen må ikke koge tør, og den må heller ikke være for våd. 
  • Når den er næsten al dente, tilsættes broccolibuketter, og de koger så møre i sidste kogeomgang på ca. 3 min. 
  • Smages til med hakkede krydderurter, salt, peber og serveres med parmesan til at høvle over.

Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Derfor er den sund:

Kombinationen af svampe og grønsager resulterer i et væld af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. En portion dækker hele dit dagsbehov for bl.a. immunforsvarsstyrkende C-vitamin og betacaroten og rummer desuden en masse selen, der bl.a. beskytter dig mod kræft og hjerte-kar-sygdomme. Også mineraler som fx knoglestyrkende kalcium og væskeregulerende kalium findes i store mængder i denne ret.

næringsindhold pr. person

Energi: 555 kcal

Protein: 29 g

Fedt: 18 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 16 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: