Risotto med svampe og speltkerner

Kombinationen af svampe, speltkerner, hvidløg og broccoli giver en super lækker aftensmad med et væld af antioxidanter, der styrker dit immunforsvar. Uhmm....snup opskriften.

13. maj 2007 af I FORM

1 person

300 g svampemiks
1 tsk. olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
40 g speltkerner
1/2 dl tør hvidvin
2-3 dl grønsagssuppe
100 g broccoli
1/2 dl timian og basilikum
Salt
Peber
15 g parmesan


Tilberedning

Bland nogle svampe efter smag, skær dem i større stykker, og steg dem i olien. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og steg lidt videre. Tilsæt spelt og hvidvin, og mæt så risottoen med suppen, ca. 1 dl ad flere gange i 20 min. Risottoen må ikke koge tør, og den må heller ikke være for våd. Når den er næsten al dente, tilsættes broccolibuketter, og de koger så møre i sidste kogeomgang på ca. 3 min. Smages til med hakkede krydderurter, salt, peber og serveres med parmesan til at høvle over.

Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Derfor er den sund:

Kombinationen af svampe og grønsager resulterer i et væld af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. En portion dækker hele dit dagsbehov for bl.a. immunforsvarsstyrkende C-vitamin og betacaroten og rummer desuden en masse selen, der bl.a. beskytter dig mod kræft og hjerte-kar-sygdomme. Også mineraler som fx knoglestyrkende kalcium og væskeregulerende kalium findes i store mængder i denne ret.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: