Butternutsquashsuppe

2 timer
419 kcal

En dejlig aftensmadssuppe med butternutsquash, blomkål og kammuslinger. Læs hvordan du gør herunder.

Butternutsquashsuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g blomkål
  • 200 g butternutsquash, nettovægt minus skal og kerner
  • 7 dl hønsebouillon*
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 50 g sortkål eller grønkål
  • avocado- eller ekstra jomfruolivenolie
  • citron
  • 6 kammuslinger
  • 1 håndfuld brøndkarse

Sådan laver du butternutsquashsuppe

  • Skær blomkålen groft og butternutsquash i tern. Kog dette i 7 deciliter bouillon i 10 minutter. Blend suppen til passende konsistens. Det kan være, du ønsker at justere konsistensen med mere bouillon eller evt. minimælk. Smag til med salt og peber.
  • Hak eller blend fintskårne og rensede kålblade, enten med en kniv eller i en minifoodprocessor. Bland med 2 spiseskefulde olie og smag til med citron og salt.
  • Rist kammuslingerne i olivenolie et minut på hver side ved høj varme.
  • Anret suppen med kålolie, kammuslinger og brøndkarse.

[\Hønsebouillon: Find opskriften her](https://iform.dk/sunde-opskrifter/aftensmad/mulligatawny-med-gurkemeje)*