Butternutsquashsuppe

En dejlig aftensmadssuppe med butternutsquash, blomkål og kammuslinger. Læs hvordan du gør herunder.

2. december 2015 af Anne Larsen

Butternutsquashsuppe

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 2 timer

INGREDIENSER

200 g blomkål

200 g butternutsquash, nettovægt minus skal og kerner

7 dl hønsebouillon*

havsalt og friskkværnet sort peber

50 g sortkål eller grønkål

avocado- eller ekstra jomfruolivenolie

citron

6 kammuslinger

1 håndfuld brøndkarse

Sådan laver du butternutsquashsuppe

  • Skær blomkålen groft og butternutsquash i tern. Kog dette i 7 deciliter bouillon i 10 minutter. Blend suppen til passende konsistens. Det kan være, du ønsker at justere konsistensen med mere bouillon eller evt. minimælk. Smag til med salt og peber.
  • Hak eller blend fintskårne og rensede kålblade, enten med en kniv eller i en minifoodprocessor. Bland med 2 spiseskefulde olie og smag til med citron og salt.
  • Rist kammuslingerne i olivenolie et minut på hver side ved høj varme.
  • Anret suppen med kålolie, kammuslinger og brøndkarse.


*Hønsebouillon: Find opskriften her

Næringsindhold i butternutsquahsuppe pr. person

Energi: 419 kcal

Protein: 24,8 g

Fedt: 24,8 g

Kulhydrat: 29 g

Kostfibre: 8,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: