Gnid laksen med 2 tsk. olivenolie, salt og peber, og kog pasta al dente i saltet vand.
Skær hvidløg i ultrafine skiver, fx på et mandolinjern. Rist hvidløg og peperoncini på en slip-let-pande i 2 tsk. olivenolie, men kun lige så de bliver gyldne. Lad hvidløg og peperoncini dryppe af kort på fedtsugende papir, og vend dem derefter med pastaen. Gem evt. lidt til at drysse hen over retten.
Gør panden ren med køkkenrulle. Steg laksen ved høj varme i ca. 3 min. på hver side, afhængigt af laksefiletens tykkelse.
Del broccolihovedet i små buketter, og læg dem i en gryde. Drys med salt, dryp med rapsolie, og hæld kogende vand over. Kog op 1 min. Hæld vandet fra.
Anret laksen med fuldkornspasta, broccoli og citronskiver. Drys evt. med stegte hvidløgsskiver og peperoncini.