Cremet karrysuppe med kylling og cashew

30 minutter
358 kcal

Opskrift på anti-inflammatorisk karrysuppe med meget få kalorier og masser af grøntsager. Har du en rest kogte gulerødder eller grønne ærter, så fyr dem endelig i.

Karrysuppe

KARRYSUPPE MED KYLLING – Suppen kan også laves med rejer eller tofutern.

© wichmann+bendtsen

Cremet karrysuppe med kylling og cashew

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 140 g kyllingebryst
  • ½ rødløg
  • ½ aubergine
  • ½ peberfrugt
  • ½ gulerod
  • 1½ fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefærrod
  • ½ spsk. gurkemejerod
  • rød chili
  • 1 spsk. karry
  • 2 kaffirlimeblade
  • ¼ lime, saften
  • 1 dl mælk
  • 1 dl sojamadlavningsfløde eller almindelig madlavningsfløde
  • ½ spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. akaciehonning
  • ½ liter kyllingebouillon

Servering:

  • ½ bundt koriander
  • 2 spsk. cashewnødder
  • ½ rød chili
  • Limesaft

Sådan gør du:

  • Skær kylling, løg, aubergine, peberfrugt og gulerod i tern, og riv hvidløg, ingefær, gurkemeje og chili fint.
  • Put i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, og bring i kog under omrøring.
  • Lad retten simre under låg i 20 min., eller indtil grøntsagerne er næsten møre, men stadig har en smule bid.
  • Servér med friskhakket koriander, hakkede cashewnødder, fine skiver af rød chili og limesaft.

TIP Suppen smager lækkert med et stykke godt, groft brød til eller en rest brune ris i.