Laks med salat
Gør fiskedag til din yndlingsdag!

På bare 30 minutter.

Sesam-laks med fyldig powersalat

Laksen er rig på vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer, og så smager den tilmed fantastisk. I denne opskrift kommer laksen til sin ret i sesam-klæder og i selskab med en fyldig powersalat.

9. maj 2019 af Michelle Kristensen, Lindhardt & Ringhof

Sesam-laksesteak med fyldig powersalat

2 personer

1 dl quinoa, kogt mængde
¾ dl edamame­bønner uden skræl
½ sød kartoffel
2 laksesteaks a 125 g
½ spsk. dijonsennep
½ tsk. agavesirup
½ spsk. sesamfrø
¼ dl mandler
1 spsk. sojasauce
150 g spinat
½ avocado
1 rødbede, stor

Vinaigrette:

¾ spsk. æble­-cider­eddike
½ lime, saften
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ spsk. agavesirup
¼ spsk. mynte
½ tsk. dijonsennep
¼ tsk. havsalt 

Sådan laver du laks med powersalat

  • Tænd ovnen på 200 gr. Kog quinoa og edamamebønner.
  • Skræl den søde kartoffel, skær den i mindre stykker, og bag den i 20-30 min.
  • Smør de to laksesteaks med sennep og agavesirup, drys med sesamfrø, og bag dem med i ovnen i 15 min.
  • Steg mandlerne i soja på en pande i 8-10 min.
  • Hak spinaten groft, skær avocado i tern, og skræl og riv rødbeden.
  • Bland søde kartoffeltern, mandler, spinat, avocado, rødbede, quinoa og edamamebønner.
  • Ryst vinaigretten sammen, og hæld den ud over salaten.
  • Servér en laksesteak til hver sammen med powersalaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 581 kcal
Protein: 36,1 g
Fedt: 29,6 g
Kulhydrat: 49,1 g
Kostfibre: 11,5 g

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: