Lun og velsmagende græskarsuppe

45 minutter
287 kcal

Hold vinterens forkølelse og sygdom for døren med en lun og velsmagende græskarsuppe med ingefær og gurkemeje.

Græskarsuppe

Græskarsuppe med ingefær og gurkemeje

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • ½ hokkaido-græskar
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • ¼ spsk. kokosolie
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ håndfuld koriander
  • 5 g gurkemeje, frisk
  • 10 g ingefær, frisk
  • ½ ds. light kokosmælk
  • 2½ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Toppings:

  • 1 kyllingebrystfileter
  • 1 tsk. sorte sesamfrø
  • Evt. lidt skovsyre

Sådan gør du

  • Del græskarret. Fjern kerner, og skræl. Skær kødet i tern. Hak løg, hvidløg og chili, og svits i kokosolie. Tilsæt spidskommen, koriander, fintrevet gurkemeje og ingefær.

  • Tilsæt kokosmælk og vand, og bring i kog. Skru ned, og lad suppen simre i 25 min.

  • Steg kyllingefileterne, og skær dem i tern.

  • Purér suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. spidskommen.

  • Anret suppen med kylling, sesamfrø og evt. skovsyre.