Vegansk nøddepostej med hasselnødder og svampe

90 minutter
244 kcal

Nem vegansk nøddepostej uden æg, men med sunde og mættende fuldkornsris, champignon og selleri.

Nøddepostej og grønkålssalat

DEN BEDSTE NØDDEPOSTEJ – Krøl bagepapiret let, før du lægger det i formen, så driller det slet ikke.

© wichmann+bendtsen

Vegansk nøddepostej med hasselnødder og svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g rå brune ris
  • 25 g hasselnødder
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 75 g knoldselleri
  • Olie til stegning
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. rosmarin
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 5 g hørfrø
  • ¾ dl vand

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Kog risene i henhold til emballagen.
  • Rist nødderne gyldne på en varm, tør pande. Læg til side på et tørt viskestykke.
  • Hak løg, hvidløg og champignon fint, og riv sellerien.
  • Steg løg, hvidløg og champignon på en varm pande i lidt olie i 5 min.
  • Tilsæt knoldselleri, timian, rosmarin, salt og peber. Steg, til knoldsellerien er faldet sammen.
  • Bland hørfrø med kogende vand, og lad blandingen stå og trække i 10 min. Fjern imens hinderne fra hasselnødderne ved at nulre dem i viskestykket, og hak dem groft.
  • Bland grøntsager, kogte ris, hørfrøblandingen og de hakkede nødder sammen i en skål.
  • Kom nøddefarsen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og bag i 45 min.
  • Køl postejen af inden servering.

TIP: Ris kan erstattes af røde linser eller quinoa.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 19/2023