Mulligatawny med gurkemeje

Lav en blød og krydret karrysuppe med gurkemeje, svampe og kylling til aftensmad. Se hvordan herunder.

Mulligatawny med gurkemeje

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 2 timer

INGREDIENSER

75 g sort quinoa, kan også være lyse eller røde

havsalt

200 g kogt kyllingekød

100 g svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a.

3 tsk. ekstra jomfruolivenolie

1 håndfuld koriander

2 fed hvidløg

2 tsk. finrevet ingefær

1 spsk. karry

2 tsk. stødt gurkemeje, ellergerne fintrevet frisk rod

1⁄4 tsk. stødte, tørrede chiliflager

4 1⁄2 dl hønsebouillon*

1 1⁄2 dl kokosmælk

lime

*Hønsebouillon:

1 kylling

vand

suppevisk af:

1 gult løg

1 gulerod

1 porre

1 persillerod

1 lille blok knoldselleri

1 buket timian, bundet

10 sorte peberkorn

3 laurbærblade

havsalt

Sådan laver du mulligatawny

  • Kog quinoa i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning.
  • Gør svampene i stand, børst dem rene, skær rodenderne til. Rist dem i to teskefulde olivenolie, og hold dem lune.
  • Skyl koriander, nip den og pak den ind i køkkenrulle.
  • Skær hvidløg helt fint og steg kort tid i en teskefuld olivenolie, kom ingefær, karry, gurkemeje og chili ved, spæd med bouillon og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter, smag den til med salt og limesaft.
  • Anret suppen med kylling, svampe, quinoa og koriander.


*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.


næringsindhold pr. person

Energi: 606 kcal

Protein: 31,7 g

Fedt: 34,2 g

Kulhydrat: 47,7 g

Kostfibre: 7,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: